fbpx
Foto: archief

Rangeerfout mogelijke oorzaak brand Kijfhoek

De brand op rangeerterrein Kijfhoek tussen Barendrecht en Zwijndrecht is mogelijk ontstaan na een fout bij het rangeren. Volgens directeur van de directie brandweer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Anton Slofstra vertoont een spoorketelwagon die in brand heeft gestaan mechanische schade.

"Er is iets gebeurd tijdens het rangeren", zei Slofstra zaterdag tijdens een persconferentie over de brand. Wat er echter is gebeurd, moet nog worden uitgezocht.

De brand brak vrijdag omstreeks 21.45 uur uit in een ketelwagon gevuld met 65 ton ethanol en een wagon met staal. Zaterdag werd rond 10 uur ´s ochtends het sein brand meester gegeven, nadat de wagon met ethanol gecontroleerd was uitgebrand. De brand in de wagon met staal werd al eerder geblust.

Volgens de brandweer zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel werden aan het begin van de nacht ongeveer veertig omwonenden geëvacueerd wegens explosiegevaar. Ze hebben de nacht doorgebracht in een zalencomplex in Zwijndrecht. Rond 08.00 uur was het gevaar voor explosies geweken en konden de bewoners weer naar huis.

Foto heeft geen betrekking op incident.