fbpx

Rechter stelt FMN in het gelijk inzake aanbesteding OV Amsterdam

Op woensdag 5 april heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven uitspraak gedaan in de zaak van de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) tegen de Stadsregio Amsterdam en het GVB. De rechter oordeelt dat de FMN bezwaar moet kunnen maken tegen het onderhands gunnen van de Amsterdamse concessie.

De stadsregio Amsterdam gunde in augustus 2010 het Amsterdamse openbaar vervoer tot en met 2017 aan het GVB. Vervoerders Connexxion, Syntus, Arriva en Veolia, verenigd in FMN waren het niet eens met deze gunning. Volgens de Stadsregio konden zij echter geen bezwaar aantekenen tegen dit besluit, omdat zij geen partij bij de gunning zouden zijn.

Regeerakkoord
De rechter heeft nu beslist dat de FMN wel degelijk als belanghebbende gezien kan worden. Daarmee kan de FMN bezwaar aan te tekenen tegen het gunningsbesluit. De Stadsregio Amsterdam moet haar besluit op het eerder gemaakte bezwaar van FMN voor 1 juli 2011 heroverwegen. Het college vraagt hierbij de Stadsregio om de het in het regeerakkoord opgenomen verplicht aanbesteden van het openbaar vervoer in de drie grote steden mee te nemen in haar heroverweging. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *