fbpx

Rechtstreekse trein Nijmegen – Schiphol

Per december 2008 komt er een rechtstreekse trein van Nijmegen naar Schiphol. De rechtstreekse verbinding Arnhem – Den Haag verdwijnt echter.

De huidige intercity (Nijmegen -) Arnhem – Den Haag krijgt per december een nieuwe eindbestemming: Schiphol. Daarnaast gaat de trein niet alleen in de spits maar ook in de dalperiode doorrijden van en naar Nijmegen. Hierdoor ontstaat er een rechtstreekse verbinding tussen Schiphol en Arnhem en Nijmegen. Reizigers naar Gouda en Den Haag moeten in Utrecht gaan overstappen.

NS heeft de beoogde wijziging aan het Consumentenplatform voorgelegd. In de aanvraag licht NS zijn plan toe: met het nieuwe plan gaan er straks vier intercity’s per uur tussen Schiphol en Utrecht rijden. Dat zijn er nu nog twee. Vanwege logistieke omstandigheden heeft NS besloten om de nieuwe treinen te koppelen aan de bestaande verbinding.

Tussen Den Haag en Utrecht blijft de frequentie onveranderd: de uitgevallen trein wordt vervangen door een nieuwe trein Den Haag – Utrecht Centraal. Doorgaande reizigers moeten straks echter wel gaan overstappen.

De trein Nijmegen – Schiphol zal gaan stoppen te Arnhem, Ede-Wageningen, Driebergen-Zeist, Utrecht Centraal, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Zuid.

Overigens is dit in de regio Arnhem niet de enige wijziging: er zijn nog tal van veranderingen. Tussen Arnhem en Nijmegen gaan straks vier stoptreinen en vier intercity´s per uur rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *