fbpx
Foto: (c) RET

RET luidt noodklok over wisselstoringen RandstadRail

15 jul 2013 10:03

Er moet zo snel mogelijk iets gebeuren aan de vele wisselstoringen in de metroverbinding RandstadRail tussen Den Haag en Rotterdam. Dat stelt het Rotterdamse vervoerbedrijf RET in een brandbrief aan de Haagse collega´s van HTM, schrijft het AD Den Haag maandag. Aan de Haagse kant van het traject is het bijna dagelijks mis, waardoor veel metro´s uitvallen.

"Alleen al de laatste drie maanden hebben we 27 storingen gehad, met 75 uur overlast voor de reizigers. Dat is een keer in de drie dagen. Dat is echt heel veel", zegt directeur van RET Pedro Peters in de krant. Reizigers raken door de vele storingen geïrriteerd

HTM en RET zijn beide verantwoordelijk voor de verbinding, maar de storingen doen zich vooral voor aan de Haagse kant. Daarvoor is HTM verantwoordelijk. Peters voelt zich daarom machteloos. Hij heeft HTM hulp aangeboden, maar die weigert vooralsnog. RET vreest dat minder mensen de metro pakken als de storingen aanhouden.

HTM heeft inmiddels achthonderdduizend euro van het stadsgewest Haaglanden gekregen om de problemen op te lossen. Een woordvoerder van de Haagse vervoerder stelt in een reactie in de krant dat het eerst zelf wil kijken naar een oplossing. Met de RET zou nog steeds contact zijn over hulp.

RandstadRail verbind Den Haag Centraal via de vroegere Hofpleinlijn met Rotterdam Centraal en Slinge. Overdag rijdt er op werkdagen iedere tien minuten een voertuig. In het weekend, de avond en tijdens de vakanties rijdt RandstadRail 4x per uur. De afgelopen jaren groeide het aantal reizigers dat van de verbinding gebruik maakt enorm.

(c) Novum / Treinreiziger.nl