fbpx

RET metro Rotterdam rijdt uur langer vanwege Nederlands elftal

05 jul 2014 15:41

De RET rijdt zaterdag een uur langer door met de metro. Zo kunnen de duizenden oranjesupporters de wedstrijd in de Rotterdamse binnenstad bekijken. De extra late metro´s komen er op verzoek van de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg.

 Pex Langenberg: “Dankzij dit extra uur kunnen heel veel Rotterdammers met elkaar deze wedstrijd beleven. Geweldig dat de RET met deze snelle actie laat zien dat het openbaar vervoer de stad ook bij dit soort bijzondere momenten verbindt.” In Rotterdam worden vooral veel supporters verwacht rond het Museumpark, de Biergarten aan de Schiestraat en het Stadhuisplein. Op het Centraal Station Rotterdam wordt de wedstrijd in de centrale hal getoond.

Metro’s richting Den Haag en de Terp rijden tot 00.30 uur vanuit de Rotterdamse binnenstad. Metro’s richting Schiedam, Spijkenisse en Capelsebrug rijden tot 01.00 uur. Naar Rotterdam Oost (Nesselande) vertrekt de laatste metro al om 0:15 uur, dit vanwege werkzaamheden. Voor zover bij onze redactie bekend rijden er in andere steden geen extra bussen, trams of metro´s.

Tussen Leeuwarden en Harlingen rijden er extra treinen. Maar dat heeft niets te maken met het Nederlands Elftal, maar met de grote drukte rond The Tall Ships Races. Vrijdagmiddag bleven reizigers soms achter op het perron omdat de treinen overvol waren. Arriva wist in allerijl de dienstregeling aan te passen, waardoor ook ´s avonds trein twee keer per uur kon rijden (normaal 1x per uur). Ook zaterdag- en zondagavond tot einde dienstregeling rijden er nu twee treinen per uur.

Vanwege dat evenement rijden er op een aantal lijnen ook extra bussen.