fbpx

Schoonmaakster rijdt met trein appartement binnen

In Zweden is dinsdag wel een heel opmerkelijk treinongeluk gebeurd. Een schoonmaakster besloot na het schoonmaken van de trein in de cabine van de machinist te kruipen. Vervolgens wist ze de trein in beweging te krijgen. Helaas bleek ze niet in de wieg gelegd te zijn voor het vak, want tijdig remmen deed ze niet.

Na een rit van 1,6 kilometer zou ze volgens ooggetuigen zonder vaart geminderd te hebben zijn ingereden op een stootblok. Die werd geramd, waarna de trein over de openbare weg schoot en in een appartement belandde. Het incident gebeurde rond 1:30 uur in de nacht. In de trein waren geen reizigers. Uit voorzorg voor instorting zijn de appartementen ontruimd. 

De 22 jarige vrouw raakte bij het ongeluk zwaar gewond en is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht in de Zweedse hoofdstad. De bewoners van het appartementencomplex bleven ongedeerd. Volgens een politiewoordvoerder is de vrouw gearresteerd.

´Waarom de vrouw, die als schoonmaakster werkzaam was, de trein stal, is nog onduidelijk´, zei een woordvoerder van Arriva, het bedrijf dat de treinlijn beheert, in de lokale krant. ´Op een of andere manier is ze de trein weten binnen te komen. We onderzoeken nog hoe dit heeft kunnen gebeuren.´ Volgens de woordvoerder is het niet onmogelijk om een trein te besturen als je geen machinist bent. ´Je kunt erover lezen op het internet of kijken hoe anderen het doen.´

Foto: NOS / EPA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *