fbpx

Skitrein: Wintersport Oostenrijk

27 jul 2015 21:23

Op wintersport in Oostenrijk? Reis zonder file en comfortabel met de trein naar de sneeuw. Iedere week rijden er meerdere treinen naar Tirol in Oostenrijk, waar uw skivakantie kan beginnen. Zo´n twintig Oostenrijkse bestemmingen zijn rechtstreeks per trein bereikbaar. 

Voor wie per trein wil wintersporten in Oostenrijk is de Austria Express een uitkomst. Deze trein rijdt in het wintersportseizoen op vrijdagavond vanuit Roosendaal, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Venlo richting Tirol. Daar komt de trein zaterdagochtend aan. De Austria Express heeft zit- en ligrijtuigen. Er gelden voor de wintersporttrein vaste prijzen. Zo betaal je in het laagseizoen 159 euro voor een retourtje in het zitrijtuig en 169 euro voor een retour in het ligrijtuig (Lig 6). In het hoogseizoen is dat 20 tot 30 euro meer. Deze tarieven zijn ook geldig voor treinreizigers uit Brussel en Antwerpen.

Overzicht Ski-treinen naar Oostenrijk

Treinen naar Oostenrijk Vertrekt Retourprijs zit Retourprijs lig6
City Night Line naar Innsbruck Vrijdags uit Amsterdam va € 58 t/m € 280 va € 98 t/m 300
Austria Express (nachttrein) Vrijdags via Rotterdam € 159 t/m 179 € 169 t/m 199
Krokus Express (dagtrein) Za 20 of 27 februari € 149
Sneeuw Express (nachttrein) Vr 19, 26 feb + 4 mrt € 149 € 199

Stopstations Austria Express
Deze skitrein bestaat uit twee delen. Eén deel brengt de wintersporters richting Landeck en stopt te Kufstein, Wörgl, Jenbach, Innsbruck, Ötztal en Imst-Pitztal. Daarnaast is er een ander treindeel dat treinreizigers naar Bischofshofen brengt. Dit treindeel stopt ook op diverse stations in Tiorl, bijvoorbeeld te Westendorf, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, Saalfelden, Zell am See, Schwarzach en St. Johann im Pongau. De skitrein vertrekt zaterdagavond uit Oostenrijk weer terug richting Nederland.

City Night Line: de reguliere trein naar Innsbruck
Behalve de Austria Express zijn er meer wintersporttreinen. Ook de City Night Line rijdt in het skiseizoen wekelijks vanuit Nederland naar Oostenrijk. Het betreft de dagelijkse nachttrein Amsterdam – München die 1x per week wordt doorgetrokken naar Innsbruck. Het betreft de trein die vrijdagavond uit Amsterdam vertrekt. De City Night Line rijdt zaterdagavond vanuit Oostenrijk weer terug naar Amsterdam, daar komt de trein zondag aan. Voor de City Night Line gelden er flexibele tarieven (vanaf 29 euro enkele reis), te boeken bij NS International.

Krokus Express: de dagtrein naar de sneeuw
Het gaan dan om bijvoorbeeld de Krokus Express. Dat is een dagtrein die rond de Krokus-vakantie op zaterdag rijdt. De Krokus Express begint te Den Haag HS en stopt in Nederland vervolgens te Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Aan het begin van de avond arriveert de trein in Kufstein, waarna de trein doorgaat naar ruim twintig stations in Tirol. Eén treindeel eindigt in Bludenz en rijdt via Innsbruck en Landeck, het andere treindeel eindigt in Schladming en rijdt via Zell am See en Bischofshofen. Een retourtje 2e klas is beschikbaar voor 149 euro, 1e klas 179 euro. De heenreis vindt plaats op zaterdag 20 of 27 februari 2016, de terugreis op 27 februari of 5 maart.

Sneeuw Express
Tot slot is er in het hoogseizoen de Sneeuw Express rijden. De naam zegt het al: deze trein brengt wintersporters naar de sneeuw. Deze trein rijdt op vrijdagavond vanuit Nederland (zelfde opstapplaatsen als de Krokus Express) en komt zaterdagochtend in Tirol aan. Zaterdagavond rijdt de trein uit Tirol naar Nederland.