fbpx

SNCF blundert opnieuw met treinbestelling

04 jul 2015 20:47

Opnieuw heeft de Franse Spoorwegen SNCF een megablunder gemaakt bij een treinbestelling. Nieuwe dubbeldekkerstreinen blijken een paar milimeter te hoog om door een tunnel te kunnen, daardoor kunnen de treinen niet op het beoogde traject tussen Les Arcs (Frankrijk) en Ventimiglia (Italië) ingezet worden.

Het gaat om de zogenoemde Regio 2N-dubbeldekstreinen die de SNCF bij Bombardier heeft besteld. Eerder bleken de treinen voor 1300 perrons al te breed te zijn. Die blunder maakte de Franse spoorwegen doordat de Franse spoorbeheerder (RFF) verkeerde informatie aan het spoorbedrijf had gegeven.

De SNCF wilde juist op het traject dubbeldekkerstreinen gaan inzetten om de capaciteit op het traject uit te breiden. Nu zullen de nieuwe treinen als ze in dienst komen waarschijnlijk voorlopig rijden tot de Franse grensplaats Menton. De tunnels op het traject Menton – Ventimiglia zullen worden aangepakt zodat de nieuwe treinen in de toekomst toch door kunnen rijden naar Italië.

De nieuwe treinen worden overigens niet alleen op genoemd traject ingezet, maar ook elders in Frankrijk. Doordat de treinen voor 1300 perrons te breed bleken te zijn moest er al eerder 50 miljoen geïnvesteerd worden om de oude perrons aan te passen.