fbpx
Foto: Guus van de Wetering (NS/GUUS PR)

Advies NS: Stel uw reis indien mogelijk uit

Het treinverkeer heeft zondag op meerdere plekken in Nederland last van de gevolgen van het winterweer. ProRail kampt met meerdere wisselstoringen. Daardoor is onder andere het treinverkeer rond Gouda volledig gestremd. Ook rond Almere, Amersfoort, Zutphen, Den Bosch en Roosendaal is er de nodige hinder. NS adviseert reizigers die zondagavond nog op pad willen hun reis uit te stellen als dat enigszins mogelijk is. 

Het treinverkeer raakte op meerdere plaatsen in het land flink ontregeld als gevolg van de winterse neerslag. Rond Gouda ligt het treinverkeer al meer dan vijf uur plat. Ook rond Amersfoort heeft het treinverkeer uren lang stil gelegen. Op tal van andere trajecten rijden eveneens minder tot geen treinen.

In het begin van de dag viel het nog wel mee, maar in de loop van de dag is het meer gaan sneeuwen, waardoor er meer oponthoud was. Het treinverkeer van en naar Gouda is ‘s middags omstreeks 14:00 uur stil komen te liggen door een wisselstoring. Daardoor kunnen er geen intercity’s rijden tussen Utrecht – Rotterdam en Utrecht – Den Haag. Rond 19:00 uur is de storing nog niet opgelost. Ook het treinverkeer Roosendaal – Oudenbosch / Breda heeft urenlang hinder ondervonden.

In de ochtend vielen de problemen mee. Maar in de middag zijn er op meerdere plekken storingen ontstaan. De meeste problemen zijn ontstaan door wisselstoringen. Maar ook defecte treinen en een defecte bovenleiding (Baarn – Den Dolder) zorgt voor problemen.  Grote problemen zijn er ook rond Amersfoort, daar rijden sinds 14:45 uur nauwelijks treinen. Vanwege de problemen op het spoor adviseert NS kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Volgens ProRail heeft het treinverkeer zondagmiddag te maken met enkele storingen. Uit heel het land waren zo’n tien meldingen binnengekomen, zei een woordvoerder van ProRail. Eerder op de dag waren er volgens hem nauwelijks meer problemen op het spoor dan op andere dagen, maar dat veranderde in de loop van de middag.

ProRail heeft in het hele land zo’ n twintig storingsdiensten op tactische punten klaarstaan die snel ingezet kunnen worden bij incidenten. “We zijn op volle sterkte, meer dan 100 procent’, zei een woordvoerder van ProRail. Uit voorzorg hadden ProRail en de NS al eerder besloten op de belangrijke trajecten in en rond de Randstad minder treinen in te zetten.

Stand van zaken: 16:00 uur.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjan Blanksma
6 jaren geleden

Ik neem aan dat de studenten die worden geadviseerd om vandaag niet te reizen morgen zonder extra kosten worden vervoerd en hetzelfde tarief betalen zoals zij vandaag betaald zouden hebben?

ruben.
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marjan Blanksma

Ook morgen (maandag rijdt er weinig tot niets,dan gaat het echt solide sneeuwen,ook op de weg gaat er niks meer,vooral vanwege wanhopige mensen die kennissen met auto oproepen…
Gevolg:alle lokale wegen van / naar stations verstopt,de enkele bus kan er niet meer bij!

F.F.W. Beijerling
6 jaren geleden
Antwoord aan  ruben.

Het leven zit vol verrassingen. Dat maakt het zo uiterst plezant. Geen minuut verveling.

F.F.W. Beijerling
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marjan Blanksma

Vanwaar die aanname?

Thierry
6 jaren geleden

Gelukkig dat NS bij voorbaat uitval en vertraging heeft ingepland, dat voorkwam grote verdere chaos… oh wacht.
Zonder sarcasme, ik begrijp de insteek van de winter dienstregeling maar heb de afgelopen jaren geen bewijs gezien dat het ook maar iets helpt. Anders gezegd, ik geloof niet dat het extra uitval en vertraging voorkomt, laat staan dat het opweegt tegen het ingeplande.

Anoniem
6 jaren geleden

Wat mag ik toch blij zijn dat het prachtige station van de foto mijn standaard vertrekstation is! (Den Dolder)