fbpx

SP bang voor hoge vergoeding interim bestuurder ProRail

04 jan 2011 10:25

SP-kamerlid Paulus Jansen wil nog deze week opheldering van minister Schultz over de honorering van Claudia Zuiderwijk als interim-bestuurder in de Raad van Bestuur van Prorail. Zij begint per 5 januari op die post en zal per 1 februari Bert Klerk gaan vervangen, die wegens gezondheidsredenen zijn functie neerlegt.

Zuiderwijk was eerder directeur van de Tergooi ziekenhuizen, waarmee ze volgens de SP € 270.000 per jaar verdiende. Ze vertrok daar medio 2010 na een vastgelopen fusieproces. Volgens de SP zullen de ziekenhuizen over 2010 daardoor naar schatting zeven miljoen euro verlies zullen leiden.

In oktober was ze in beeld als nieuwe directeur voor het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam, maar ze haakte af op de voorwaarde dat het salaris onder de Balkenendenorm moet blijven. Zuiderwijk is op dit moment lid van de Raad van Commissarissen van ProRail. Jansen: "Wat ons betreft is het onacceptabel als Zuiderwijk nu bij Prorail wél meer dan de minister-president gaat verdienen. Mocht de minister dat wél acceptabel vinden, dan vragen wij daarover een debat aan direct na het reces."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *