fbpx
Foto: Rob de Veld

Spoedwerkzaamheden Moerdijkbrug: 3 dagen geen treinen

Van woensdag 13 t/m vrijdag 15 april kunnen er geen treinen rijden over de Moerdijk-spoorbrug. Dit vanwege spoedwerkzaamheden die nodig zijn om haarscheurtjes te repareren. Door de reparatie zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Roosendaal.

Dat bevestigt een woordvoerder van ProRail naar aanleiding van een bericht van RTV Rijnmond. Waarom de spoedreparatie niet in het weekend wordt uitgevoerd, maar midden in de drukke werkweek kon een woordvoerder niet direct zeggen.

De Moerdijk-spoorbrug wordt ook gebruikt door goederentreinen. De langdurige werkzaamheden bij de Betuweroute zijn gelukkig nog niet begonnen: die beginnen op 17 april. Vanaf 17 april zullen er namelijk meer goederentreinen over de spoorbrug moeten gaan rijden. Volgens het ANP is dat ook de reden dat de werkzaamheden nog voor het weekeinde van 16/17 april wordt uitgevoerd.

De enige trein die wel kan blijven rijden, is de Intercity Direct Breda – Rotterdam – Amsterdam. De HSL-spoorbrug blijft namelijk wel open. Normaal is juist die spoorbrug vaak dicht, omdat treinen daar meer last hebben van de wind.

Foto: Rob de Veld