fbpx

Spoorwegpolitie stelt orde op zaken in nachttreinen

(Novum) – De spoorwegpolitie heeft zaterdagnacht 38 mensen op de bon geslingerd bij een controle op het traject tussen Rotterdam en Den Haag. Er waren signalen van treinpersoneel en reizigers gekregen dat op dit traject veel overlast, geweld en agressie plaatsvindt, meldt het KLPD.

Acht spoorwegagenten in burger controleerden tussen 22.00 en 05.00 uur in zestien treinen. Zij maakten 38 keer een proces-verbaal op voor het verstoren van de orde. Het ging om mensen die rookten, jointjes draaiden, met hun voeten op de bank zaten, herrie maakten, dronken waren of hun identiteitsbewijs niet toonden.

Twee mensen werden aangehouden omdat ze niet wilden meewerken en moesten mee naar het bureau. Een van hen wilde zich niet bekendmaken en moest daar de nacht doorbrengen. Vier reizigers bleken nog een straf open te hebben staan. Een 25-jarige man uit Haarlem moest nog veertien dagen celstraf uitzitten. Hij liep tegen de lamp nadat hij was betrapt met zijn voeten op de bank. Een ander moest nog DNA afstaan en is ook naar het bureau meegnomen.

De NS voerde extra kaartcontroles uit en stuitte op 83 mensen zonder geldig vervoerbewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *