fbpx

Staking ov grote steden voorlopig van de baan

19 okt 2011 19:19

De aangekondigde staking in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag deze maand gaat niet door. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) wil met de bonden om de tafel, zo laat een woordvoerder van het ministerie woensdag weten. Als de gesprekken geen bevredigende uitkomst hebben, wordt het werk in november alsnog neergelegd, dreigt vakbond Abvakabo FNV.

Personeel van de drie organisaties voerde woensdag actie bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag tegen de verzelfstandiging van de openbaarvervoerbedrijven en de bezuinigingsplannen van het kabinet. Schultz was zelf niet aanwezig, maar haar ambtenaren namen een brief van Abvakabo FNV in ontvangst waarin de grieven van de vakbond stonden beschreven.

Een woordvoerder van de minister, die momenteel een handelsmissie naar Rusland leidt, laat weten dat de bewindsvrouw bereid is om te praten. Een datum voor dit gesprek is nog niet geprikt. Als de uitkomst de bonden niet bevalt komen er alsnog acties, verzekert een woordvoerder van Abvakabo FNV.