fbpx

Staking SNCF duurt voort

De staking die dinsdagavond bij de Franse Spoorwegen begon en vanmorgen zou eindigen, is tenminste met vierentwintig uur verlengt. Thalys en Eurostar rijdt normaal. Ook de meeste internationale TGV treinen rijden normaal. Binnenlandse treinen en het treinverkeer naar Spanje ondervind wel hinder.

Zo rijden de Talgo en Elipsos treinen door de staking niet. Ook alle binnenlandse nachttreinen van de SNCF vallen uit. Binnenlandse TGV´s en Corail treinen kunnen eveneens door de staking uitvallen.

De TGV treinen vanuit Parijs naar Duitsland, Zwitserland en Italië ondervinden nauwelijks hinder. Vanuit Brussel rijden de meeste TGV treinen ook normaal. Een enkele TGV trein uit Brussel wordt ingekort tot Marseille of Montpellier. Twee TGV treinen uit Brussel en twee TGV treinen naar Brussel worden in het geheel opgeheven. Het betreft TGV 9864, 9865, 9868 en 9869.

Het personeel van de Franse spoorwegen staakt vanwege protesten tegen de arbeidsomstandigheden en de daling van het personeelsbestand. Het is bij de SNCF al de derde staking van 2010. De staking wordt gesteund door de twee grootste spoorbonden (CGT en SUD-Rail).

De verwachting is dat de beperkingen van de staking tot vrijdagochtend zullen duren.

Update 9 april: staking duurt toch langer. Ook vrijdag wordt er gestaakt. Elipsos gaat wel weer rijden. De verwachting is dat het treinverkeer nu op zaterdag 10 april weer hervat wordt.

Update 11 april: De staking is nog niet voorbij, en zal ook maandag 12 april voor vertraging zorgen. Het is onbekend hoe lang de staking nog zal voort duren. Zie ook dit bericht.