fbpx

Start verkoop treintickets Zon-Thalys Zuid-Frankrijk

24 feb 2011 14:03

Treintickets voor de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk zijn vanaf donderdag 24 februari 9:00 uur weer verkrijgbaar op nsinternational.nl. In het zomerseizoen rijdt de Zon-Thalys iedere zaterdag van Amsterdam via Valence en Avignon naar Marseille.

In slechts 6 uur en 54 minuten rijdt de Zon-Thalys in de zomer van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en eindbestemming Marseille. De Zon-Thalys rijdt iedere zaterdag van 25 juni tot en met 27 augustus (seizoen 2011).

Treintickets
Treintickets naar Zuid-Frankrijk voor de Zon-Thalys zijn verkrijgbaar vanaf € 65 per enkele reis. Dit goedkope tarief wordt echter niet op iedere Zon-Thalys trein aangeboden en heeft een beperkte beschikbaarheid en kan niet geannulleerd of omeboekt worden. Treintickets voor de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk zijn online verkrijgbaar.

1e  klas
In de eerste klas (comfort1) zijn er treintickets in de Zon-Thalys verkrijgbaar vanaf € 99.  In Comfort 1 krijgen reizigers gratis een ontbijt of lichte lunch aangeboden in Comfort 1. Deze bestaat uit een broodje, een snack en een warme en koude drank. De cateringservice wijkt af van de cateringservice zoals deze wordt aangeboden in de Thalys Amsterdam – Parijs. Reizigers in de eerste klas kunnen verder gratis gebruik maken van wifi.

Reguliere treinen
Behalve de rechtstreekse Zon-Thalys zijn de bestemmingen Marseille, Avignon, Aix en Provence ook met de reguliere trein goed bereikbaar. Treintickets voor de reguliere treinen voor de zomer naar Zuid-Frankrijk zijn verkrijgbaar vanaf 3 maanden voor vertrek.

Autoslaaptrein Zuid-Frankrijk
Een andere mogelijkheid is om per autoslaaptrein naar Zuid-Frankrijk te reizen. Vanuit Düsseldorf rijdt er een autoslaaptrein naar Narbonne. Treintickets hiervoor zijn te boeken bij DB Autozug. De autoslaaptrein Den Bosch – Avignon rijdt niet in de zomer van 2011. Wel kan er vanuit Den Bosch de autoslaaptrein naar het Italiaanse Alessandria gebruikt worden, en vandaar uit per auto door te reizen naar Zuid-Frankrijk.

 Dienstregeling Zon-Thalys 2011 (onder voorbehoud)

 Heenreis, zaterdagen    Terugreis, zaterdagen  
 Amsterdam  6:08  Marseille  16:09
 Schiphol  6:26  Aix-en-Provence  16:24
 Rotterdam  6:58   Avignon  16:46
 Valence  11:53  Valence  17:21
 Avignon  12:35  Rotterdam  22:01
 Aix-en-Provence   13:00  Schiphol  22:22
 Marseille  13:15   Amsterdam  22:39