fbpx

Stoptrein Breukelen – Rhenen wordt gewijzigd

De stoptrein Amsterdam Zuid – Rhenen wordt ingekort tot Breukelen – Rhenen. In de spits gaat de trein echter rijden van en naar Amsterdam Centraal. Tussen Breukelen en Utrecht komt ieder kwartier een trein te rijden.

De stoptrein Amsterdam Zuid – Rhenen wordt ingekort tot Breukelen – Rhenen. Twee jaar geleden bestond de verbinding, vanaf het begin is echter duidelijk geweest dat in 2009 een eind aan de verbinding tot Amsterdam Zuid zou komen. Per komende dienstregeling is er namelijk een keermogelijkheid te Breukelen. Uit logistieke overwegingen reed de stoptrein de afgelopen jaren ook tussen Breukelen en Amsterdam Zuid. Daaraan komt nu een eind. De NS maakte bij haar adviesaanvraag aan consumentenorganisaties dit jaar bekend dat men in de spits de trein wil laten bestaan tussen Breukelen en Amsterdam. Echter wordt Amsterdam Zuid nu ingewisseld voor Amsterdam Centraal. Stations Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel zullen echter overgeslagen worden. Dit vanwege capaciteit gebrek. Wel zal er gestopt worden te Amsterdam Holendrecht, een nieuw station tussen Abcoude en Amsterdam Bijlmer.

Tussen Breukelen en Utrecht gaat behalve de stoptrein naar Rhenen, ook een pendeltrein rijden. Daardoor komen er tussen Breukelen en Utrecht vier stoptreinen per uur te rijden. In de spitsen gaan de nieuwe treintjes Breukelen – Utrecht doorrijden als bestaande spitstrein naar Veenendaal Centrum.