Nieuws

Trein Arnhem – Düsseldorf maakt treinreizen naar Duitsland voordeliger

Sinds 2017 kun je per regionale trein van Arnhem naar Düsseldorf. Daardoor hebben treinreizigers niet alleen meer verbindingen naar Duitsland gekregen, maar is het treinreizen ook voordeliger geworden. Een last-minute kost straks niet meer 40 euro, maar slechts 15 euro.

Via de luchthaven van Düsseldorf

Voor de trein Arnhem – Düsseldorf zijn er namelijk speciale regionale treinkaartjes te koop. Die zijn voordeliger dan het normale tarief dat geldt op de ICE. De trein, die in Duitsland ook wel RE19 of Rhein-IJssel-Express wordt genoemd, rijdt via Zevenaar, Emmerich en Oberhausen naar Düsseldorf. Interessant is dat deze trein ook stopt bij de luchthaven van Düsseldorf. Daarmee heeft Düsseldorf Airport dus een uurlijkse treinverbinding met Nederland.

Treinticket Arnhem – Düsseldorf

Een treinkaartje Arnhem – Düsseldorf met de regionale trein kost ongeveer 15 euro. Dat is niet te koop bij NS International, maar wel bij de kaartautomaat in Arnhem en op een aantal Duitse sites. Het gaat om het zogenoemde VRR-tarief prijsklasse D. Nu kost een last-minute ruim 40 euro en een treingebonden vroegboekticket minimaal 19 euro. Voor de regionale trein betaal je minder: 15 euro. Dit ticket heeft een geldigheid van 5 uur en moet vooraf worden afgestempeld. Voor kinderen geldt een tarief van 1,60 euro. Het VRR-tarief is alleen geldig vanaf Arnhem en Zevenaar. Vanaf andere Nederlandse stations moet er eerst met een NS-treinkaartje (dat kan ook een treinactie zijn) naar Arnhem worden gereisd.

Online treinkaartjes

Wie een kaartje koopt op NS International betaalt weliswaar meer dan 15 euro, maar minder dan het oude tarief van ruim 40 euro. Het regionale treinkaartje is niet gebonden aan een specifieke trein, maar mag niet in de ICE gebruikt worden. Consumentenorganisaties, waaronder Rover, hebben NS geadviseerd om reizigers bij de NS-kaartautomaat de keuze voor te leggen of ze met de hogesnelheidstrein willen of de regionale trein. NS heeft dat advies overgenomen. Naar verwachting zal dit begin van de zomer van 2017 worden geïmplementeerd.

Details treindienst Arnhem – Düsseldorf

 • De eerste trein Arnhem – Düsseldorf vertrekt op werkdagen en zaterdag om 5:45 uur uit Arnhem. Zondags rijdt de eerste trein een uur later.
 • De laatste trein Arnhem – Düsseldorf vertrekt al om 20:45 uur uit Arnhem. Om 21:45 en 22:45 uur rijdt er nog wel een trein naar Duisburg.
 • De laatste trein vanuit Düsseldorf terug naar Nederland vertrekt om 22:14 uur en komt om 0:14 uur aan in Arnhem.
 • De reistijd Arnhem – Düsseldorf Airport duurt 1 uur en 40 minuten (uitstappen bij Düsseldorf Flughafen).
 • De reistijd voor volledige rit Arnhem – Düsseldorf bedraagt 1 uur en 49 minuten.
 • Daarmee is de regionale trein Düsseldorf circa 40 minuten trager dan de ICE.
 • De fiets kan met met een speciaal VRR-ticket worden meegenomen. Ruimte voor fietsen is beperkt.
 • Wie van Düsseldorf naar Arnhem reist met een VRR-ticket, krijgt in de trein een barcode waarmee de OV-chipkaartpoortjes in Arnhem geopend kunnen worden. Deze keycards zijn gedurende 3 maanden maximaal 8x te gebruiken. Zo’n keycard is geen treinkaartje, maar maakt het wel mogelijk de poortjes te open.

Veel gestelde vragen

Met de trein naar Duitsland

This post was last modified on 12 december 2020 22:02

Bekijk reacties

   • Prijsklasse D van de VRR zijn sowieso geldig tot aan Arnhem, of dat ook geldt voor het SchönerTagTicket NRW ben ik niet 100% zeker van.

    • Heb die vraag in het verleden ook al eens aan de DB gesteld over het traject Herzogenrath-Heerlen. Lang verhaal. Maar het antwoord was dat het NRW ticket (om het even van welke deelstaat een schöner tag ticket betreft) niet buiten Duitsland geldig is. Uitzonderingen zijn er wel tussen deelstaten. Ik mag hopen dat er uit de automaat een kaartje van Arnhem naar Zevenaar Grens te koop is. Net zoals Roosendaal Grens.

     • De schoner tag ticket NRW is geldig naar Zevenaar en Arnhem. Zoals deze ook geldig in de trein van Kaldenkirchen naar Venlo en van Gronau naar Enschede.
      Tussen Herzogenrath en Heerlen is de schoner tag ticket NRW niet geldig.

     • Het NRW-tarief is wel geldig naar Enschede, Arnhem en Venlo maar niet naar Heerlen. Heeft met de financiering te maken.

    • Ik heb het bij Abellio nagevraagd in februari. Het antwoord was:

     Im kompletten Niederrhein-Netz inklusive grenzüberschreitender
     Verkehr zwischen Deutschland und den Niederlanden werden folgende
     Tickets anerkannt:

     VRR-Tarif

     NRW-Tarif

     BB DB-Tarif

     Im Niederländischen Binnenverkehr zwischen Arnhem und Zevenaar wird die OV-Chipkaart NL anerkannt.

   • Met de trein van 21 44 en 22.44 kun je ook nog naar Düsseldorf maar dan moet je in Duisburg overstappen.

 • Yippeee. So now I can travel for free with my VRR Ticket2000 (after 19:00) from Arnhem to Düsseldorf. Great! But how do I leave the station at Arnhem when I come from DE? Can I check out using my Ticket2000 card?!

  • You can request a keycard with the board staff on the train or the station staff.
   Also it's possible to use the assistance buttons at the gates themselves

   • I took the RE19 from Arnhem today. It was quite simple. You just have to "check-in" with your Ticket2000 card at the (red-colored) Abellio OV-chipkaart gates. It shows "Passage OK" and lets you through. The same would apply on my way back too. No KeyCard hassles for Ticket2000 card holders !

    :))

 • Dus als je een kaartje van €15 koopt mag je 5 uur lang rijzen op het traject Arnhem Centraal - Dusseldorf Flughafen, is dat gewoon een retour op het hele traject?

  • Het kaartje heeft een geldigheid van 5 uur, als je binnen die 5 uur weer terug reist (en aankomt), dan kan je het zover ik weet als retour gebruiken.

   • Nee, het is een enkeltje. Je mag daarmee niet terug reizen In de richting van je vertrekstation.

 • Hier een lijst met alle stops en reistijd vanaf Arnhem:
  00:00 Arnhem Centraal
  00:10 Zevenaar
  00:24 Emmerich
  00:29 Praest
  00:32 Millingen(b Rees)
  00:35 Empel-Rees
  00:38 Haldern(Rheinl)
  00:43 Mehrhoog
  00:51 Wesel Feldmark
  00:59 Wesel
  01:02 Friedrichsfeld(Niederrhein)
  01:06 Voerde(Niederrhein)
  01:10 Dinslaken
  01:14 Oberhausen-Holten
  01:18 Oberhausen-Sterkrade
  01:24 Oberhausen Hbf
  01:32 Duisburg Hbf
  01:41 Düsseldorf Flughafen
  01:49 Düsseldorf Hbf

 • Een BahnCard 25 geeft 25% korting op het hele traject (bij niet-VRR-kaartjes, zowel ICE, als RE) De BahnCard-korting bij Sparpreise (vroegboekertjes) is bescheidener geworden, maar is nog minimaal € 2,55 (1e klas € 5,50). De Regionale trein biedt ook een goedkope mogelijkheid om je reis in Emmerich op te knippen.

  Er geldt voor wie op het moment van reizen 100% reisrecht in Nederland (en dus een kaartje tot het grenspunt heeft: Emmerich(Grenze)) een zog. gedoogconstructie bij reizen naar Emmerich. Officieel moet je een enkeltje Preisstufe B hebben, omdat Verkehrsverbundkaartjes niet met grenspunten werkt, waardoor je dus voor het stuk Zevenaar-Emmerich(Gr) in feite dubbel betaald hebt). Er wordt voorlopig Preisstufe A getolereerd, maar niet alle Duitse conducteurs doen daaraan mee. Vraag vooraf of Preisstufe A goed is (iets van 10 minuten voor vertrek, zodat je tijd hebt). De Duitse conducteurs kunnen ook de OV-Chipkaart inlezen, (of worden spoedig van deze mogelijkheid voorzien) en anders kunnen ze de meereizende ARRIVA-conducteur om assistentie vragen, mocht deze het reisproduct nog niet kennen.

  Gaat de conducteur niet akkoord met Preisstufe A, koop dan bij NS-International een enkeltje Emmerich met Gratis reizen in Nederland. De kaartautomaat berekent dan automatisch de prijs die je vanaf de grens betaalt (in dit geval 4 Euro). RailPlus (of BahnCard 25) levert 1 Euro korting op. Nadeel van laatste optie is dat je in Emmerich weer niet met de bus mag, terwijl VRR-kaartjes ook in het aanvullende OV gelden. Dan wordt Preisstufe B al snel de beste optie, waar je dan geen buil aan kunt vallen.

  Maar..... ga je niet verder dan het centrum, koop dan in de bus een Kurzstreckekarte. Daarmee mag je voor € 1,30 maximaal 4 haltes reizen. in dat geval is combinatie NS-ticket+Kurzstreckekarte het voordeligst. Bij elke halte binnen het hele VRR-gebied staat op de vertrekstaat onderaan een lijstje met de haltes, waarvoor een Kursstreckefahrkarte volstaat.

 • Heeft iemand ervaring met het meenemen van een fiets? Ik wil op 26 mei naar Düsseldorf reizen vanaf Arnhem en ga dan met de nachttrein naar italie

 • Kan iemand mij ook vertellen of je in Arnhem een SchönerTagTicket vrr kan kopen?

 • Weet iemand wat het voordeligste is als je van Arnhem naar Düsseldorf met vrij reizen op het traject in Nederland?

 • waar kan ik een tagesticket kopen.
  Via VRR tagesticket in ticket shop moet je registreren, maar het nl-banknr(IBAN) wordt niet herkent, ook plz wordt niet herkend.
  Heeft iemand een antwoord hierop.

  • Op station Arnhem staat een kaartautomaat waar je deze tickets kan kopen.
   Zelf ook gedaan, de automaat wijst zich vanzelf.
   Heb het zelf ook gedaan,
   mocht je van te voren weten hoe het werkt, op YouTube staan verschillende filmpjes, ook in het nederlands

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

19 uur terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

1 dag terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

1 dag terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

2 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

3 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

3 dagen terug