fbpx

Trein naar Duisburg: Per ICE v.a. € 18,90

Trein naar Duisburg? De ICE rijdt rechtstreeks naar Duisburg. Een treinticket Amsterdam – Duisburg is al verkrijgbaar vanaf € 18,90 per enkele reis. Reistijd: slechts twee uur. Treintickets worden o.a. verkocht door NS International.

Treintickets naar Duisburg

Vanaf zes maanden voor vertrek kun je een treinticket naar Duisburg kopen. Zeker in het weekend zijn de voordeligste treinkaartjes sneller uitverkocht. Wees verstandig en reserveer tijdig. In de regel geldt: hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt op een goedkoop treinkaartje naar Duisburg. Het maakt daarbij niet uit of je jouw ticket koopt via NS International, Trainline of Deutsche Bahn

In de regel is je ticket alleen geldig voor de gekozen trein. De goedkoopste tickets kun je niet annuleren. Voor een kleine € 4 extra zijn er tickets naar Duisburg beschikbaar die je wel kunt wijzigen of annuleren. Check de precieze voorwaarden.

Leuk voordeel van de trein naar Duisburg is dat kinderen onder voorwaarden gratis meereizen. Belangrijk is om bij het boeken wel aan te geven dat je met kinderen reist. En alleen je eigen kinderen of kleinkinderen mag je zonder extra kosten meenemen.

Treinreis naar Duisburg

Dankzij de ICE Amsterdam – Frankfurt kun je tot 8 x per dag snel en rechtstreeks reizen naar Duisburg. Vanaf Amsterdam Centraal duurt de reis 1 uur en 54 minuten. De ICE stopt ook te Utrecht en Arnhem. Stap je in Arnhem in? Dan duurt de reis slechts 55 minuten. De eerste directe trein komt om 8:32 aan te Duisburg, de laatste om 20:32. 

De trein is uitgerust met een barrijtuig. Dus als je onderweg dorst of honger hebt? Geen probleem. Je kunt met gemak een kleine versnapering bestellen. De ICE naar Duisburg is bovendien uitgerust met wifi. Ook heb je bij elke zitplek een stopcontact. De reistijd van 1 uur en 54 minuten kun je dus prima gebruiken als werktijd. Maar naar buiten kijken is uiteraard ook leuk.

Voordelen eerste klas

Zowel de eerste klas als tweede klas zijn heel comfortabel. Toch biedt de eerste klas tijdens een treinreis naar Duisburg voordelen. De stoelen zijn breder, je hebt meer beenruimte, maar ook meer service. Wil je een hapje of een drankje bestellen? Dan kan dat gewoon bij de zitplek. Reis je 2e klas? Dan moet je naar het barrijtuig lopen. Een ander voordeel is dat de zitplaatsreservering bij de prijs is inbegrepen. Reis je 2e klas? Dan betaal je € 4 extra voor een gegarandeerde zitplek.

Reizen in de eerste klas. Foto: Henry Mühlpfordt cc by sa 2.0.

Per regionale trein naar Duisburg

Naast de ICE kun je ook reizen met de regionale trein Arnhem – Düsseldorf. Deze stopt te Duisburg Hauptbahnhof. De regionale trein doet er vanaf Arnhem Centraal 1 uur en 30 minuten over.  Deze trein rijdt elk uur en je bent niet gebonden aan een specifiek tijdstip. In Arnhem staat een kaartautomaat waar je voordelig een regionaal treinkaartje kunt kopen. Deze zijn soms niet de gehele dag geldig, maar een korter tijdsbestek. 

Foto: (c) Rob Dammers, cc-by 2.0

Treintijden en dienstregeling

De onderstaande tijden gelden als indicatie. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken. Soms komt de stop in Arnhem dan te vervallen. Vaak kun je dan al vanaf Arnhem geen treinkaartje Duisburg kopen en anders word je tijdig geïnformeerd. 

Van Amsterdam naar Duisburg? Deze treinen rijden er:

v. 6:38 Amsterdam C – Duisburg a. 8:32
v. 8:08 Amsterdam C – Duisburg a. 10:06
v. 10:38 Amsterdam C – Duisburg a. 12:32
v. 12:38 Amsterdam C – Duisburg a. 14:32
v. 14:38 Amsterdam C – Duisburg a. 16:32
v. 16:38 Amsterdam C – Duisburg a. 18:32
v. 18:38 Amsterdam C – Duisburg a. 20:32

Vanuit Duisburg vertrekken de treinen naar Amsterdam om 7:27,  7:47 (Nightjet), 9:27,  11:26, 13:26,  15:28, 18:26,  19:51 en 21:26. Op de terugreis duurt de reis iets langer, ongeveer 2 uur.

Let op: niet alle treinen rijden dagelijks. De eerste trein naar Duisburg rijdt bijvoorbeeld niet op zondag, en op de terugreis rijdt de laatste trein niet dagelijks.

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Er zijn naar de meeste bestemmingen nu geen reisbeperkingen.

Gerelateerde artikelen & bestemmingen