fbpx

Trein naar Hamburg: vanaf € 18,90 (maar vaak iets duurder)

07 dec 2020 22:35

Met de trein naar Hamburg? Dat kan prima. De trein naar Berlijn geeft elke twee uur in Osnabrück aansluiting op de trein naar Hamburg. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis ongeveer 5 uur, maar als je in Hengelo instapt duurt de treinreis slechts 3 uur. Vanaf sommige Nederlandse stations kun je ook al voor € 18,90 naar Hamburg reizen. Vanuit de Randstad betaal je minimaal € 32,90.

Treintickets naar Hamburg

Treintickets naar Hamburg kun je online boeken via NS International, Trainline of Deutsche Bahn. In de regel zijn er geen prijsverschillen tussen deze aanbieders. Wel speelt mee vanaf welk station je vertrekt. Vanaf bijvoorbeeld Hengelo zijn er al treinkaartjes voor minder dan € 19 terwijl vanaf Amsterdam het goedkoopste treinticket naar Hamburg € 32,90 kost. Bij de duurste treinkaartjes heb je vrije toegang tot elke trein en ben je niet gebonden aan een specifiek tijdstip.

Een mooi voordeel van de trein is dat kinderen t/m 14 jaar onder voorwaarden gratis kunnen reizen. De belangrijkste voorwaarde: bij de aankoop moet je wel opgeven dat je met een kind reist. Een kind reist alleen gratis als het samen met zijn ouder(s) of grootouders reist.

ReistijdVanafMaximaal
Amsterdam – Hamburg5u 14 min€ 32,90€ 98,30
Rotterdam – Hamburg5u 39 min€ 32,90€ 95,50
Utrecht – Hamburg4u 56 min€ 32,90€ 91,50
Amersfoort – Hamburg4u 38 min€ 32,90€ 89,90
Zwolle – Hamburg4u 23 min€ 27,90€ 78,30
Arnhem – Hamburg5u 3 min€ 22,90€ 75,60
Hengelo – Hamburg3u 16 min€ 18,90€ 67,30

Service en zitplaats reserveren

Reis je met de trein naar Hamburg? Dan moet je weten dat een gegarandeerde zitplek niet standaard bij de prijs is inbegrepen. Daarom adviseren wij om voor € 4 extra (per persoon) een zitplek te reserveren. Wel zo fijn, tijdens een lange reis.

Ook fijn tijdens een lange reis is dat de trein naar Hamburg is uitgerust met een barrijtuig. Heb je een 1e klas ticket? Dan hoef je niet naar het barrijtuig te lopen, maar kun je een hapje en een drankje bestellen bij de zitplek. De trein vanuit Nederland naar Osnabrück heeft tegenwoordig ook wifi.

Treinreis naar Hamburg

Vanuit Nederland rijden er geen directe treinen naar Hamburg. Toch is de reis prima te doen. In Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo stap je in de trein naar Berlijn. Vanaf Amsterdam gezien bereik je na ongeveer 3 uur Osnabrück. Stap je later in? Dan duurt het uiteraard korter. Vanaf Hengelo is het bijvoorbeeld net iets meer dan een uur.

In Osnabrück heb je ongeveer een kwartier de tijd om over te stappen op de trein naar Hamburg. Deze aansluiting blijft in de regel ook bij een kleine vertraging wachten. Gaat het toch buiten je schuld om fout? Geen zorgen: dan kun je mee met de volgende trein en arriveer je een uur later. Vanaf Osnabrück rijdt er ieder uur een ICE of een intercity naar Hamburg. De reistijd bedraagt net iets minder dan twee uur. In Hamburg kun je uitstappen te Hamburg Harburg, Hamburg Hauptbahnhof, Hamburg Dammtor en vaak ook in Hamburg Altona. Vaak is Hamburg Altona ook de eindbestemming van de trein, maar sommige treinen rijden na Hamburg Dammtor verder naar bijvoorbeeld Kiel.

N.B. Vanuit sommige bestemmingen kan het ook interessant zijn om via Düsseldorf naar Hamburg te reizen. Dit wordt tijdens het boeken bij NS International vanzelf duidelijk.

Hamburg Hauptbahnhof

Dienstregeling Amsterdam – Hamburg v.v.

  • Om 5:02 uur vertrekt de eerste trein Amsterdam – Osnabrück (alleen van begin april t/m begin september, niet zondags). Om 8:03 wordt Osnabrück bereikt. De aansluitende trein naar Hamburg vertrekt om 8:23 uur. Om 10:14 uur komt de trein aan in Hamburg Hauptbahnhof. Hamburg Harburg wordt al om 10:02 aangedaan.
  • Om 7:00 uur rijdt de volgende trein van Amsterdam naar Osnabrück, die om 10:06 op dit station aankomt. De aansluitende trein vertrekt om 10:23 uur. Hamburg Hauptbahnhof wordt om 12:13 uur bereikt.
  • Je kunt ook om 9:10 uit Amsterdam vertrekken, je bent dan om 12:06 in Osnabrück. Een kwartier later, om 12:23 uur vertrekt de aansluitende trein richting Hamburg, a. 14:14 uur.
  • Ook om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:10 uur zijn er soortgelijke reizen naar Hamburg. De aankomsttijd in Hamburg is respectievelijk 16:14, 18:14, 20:14 en 22:14 uur.

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Er zijn naar de meeste bestemmingen nu geen reisbeperkingen.

Intercity Hotel Hamburg (incl. ov-dagkaart)

Of je nu voor een stedentrip naar Hamburg gaat of voor een zakelijke afspraak: in veel gevallen zal je een hotel nodig hebben. Onze tip: Intercity Hotel Hamburg. Deze hotels zijn op loopafstand van het station. En dat niet alleen: ook een dagkaart voor heel het openbaar vervoer in Hamburg is gedurende het verblijf inbegrepen. Hier kun je zowel met de U-Bahn (metro) als met de S-Bahn (stadstrein) reizen. Zelfs de veerboten van Hadag zijn inbegrepen. Hierdoor bespaar je tot € 20 per dag. Er zijn in Hamburg verschillende Intercity Hotels.

(De vanaf tarieven zijn op basis van twee personen)

Trein + Hotel Hamburg

Je kunt natuurlijk ook de trein + hotel in één boeking regelen. Je boekt al een driedaagse reis naar Hamburg vanaf 135 euro per persoon (met regionale trein) of vanaf 155 euro per persoon (met intercity / ICE). Inbegrepen is de trein van en naar Hamburg, twee overnachtingen bij Intercity Hotel Hamburg Hauptbahnhof en onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Hamburg.

Genieten in Hamburg

Veel gestelde vragen

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EJ Tagluffar
3 jaren geleden

De treinen van IC77 hebben al een tijdje WIFI aan boord. Ook van Nederland naar Osnabrück is er dus WIFI beschikbaar (WIFIonICE). Sterker nog: deze reactie wordt via dit netwerk verstuurd… 😉