fbpx

Trein naar Keulen: vanaf € 18,90

Met de trein naar Keulen? Dat kan prima. Vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem rijdt de ICE 7 x per dag in 2,5 uur rechtstreeks naar deze Duitse stad. Goedkope treinkaartjes zijn er al vanaf € 18,90. 

  • Trein naar Keulen: 7 tot 9 x per dag rechtstreeks
  • Treintickets vanaf € 18,90 (enkeltje)
  • Treintickets boekbaar bij NS International, Trainline en DB
  • Zitplek reserveren? + € 4,-
  • Treintickets boekbaar vanaf zes maanden voor vertrek

In de zomerperiode is reserveren voor de ICE Amsterdam – Frankfurt verplicht.

Treintickets naar Keulen

Op zoek naar een treinticket? Dat kan in de regel vanaf zes maanden voor vertrek. Alleen rond kerst is deze periode korter. Vanaf elk station in Nederland zijn er al treintickets naar Keulen verkrijgbaar vanaf € 18,90. Deze voordelige tickets zijn gebonden aan een de specifieke trein (de treinbinding geldt alleen bij de ICE, niet bij de binnenlandse treinen in Nederland). Wil je flexibel reizen? Dat kan, maar dan ben je veel meer kwijt. Vanaf Amsterdam kan het dan oplopen tot € 68. Goed om te weten: het maakt in de regel niet uit of je het treinkaartje koopt bij NS International, Trainline of Deutsche Bahn.

Reis je met kinderen naar Keulen? Geef dit dan aan. Eigen kinderen (of kleinkinderen) kunnen in de regel namelijk een gratis ticket krijgen, mits je dit direct opgeeft bij het kopen van een kaartje. De regeling geldt voor kinderen tot en met 14 jaar.

Kies je voor de eerste klas? Dan is een zitplaatsreservering bij de trein naar Keulen bij de prijs inbegrepen. In de 2e klas is deze optioneel beschikbaar voor € 4 per persoon. Reserveren is meestal niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Zeker rond het weekend en in vakanties kan het erg druk zijn. In de zomerperiode is reserveren mogelijk wel verplicht.

Treinreis naar Keulen

Tot 8 x per dag kun je instappen in de ICE naar Frankfurt, deze trein stopt ook te Keulen. Vanaf Amsterdam doet de trein naar Keulen er ongeveer 2,5 uur over. Daarnaast kun je per ingang van 2021 ook gebruik maken van de nachttrein naar Wenen. Deze trein heeft namelijk ook zitrijtuigen voor reizigers die naar het Ruhrgebied willen. In afwijking van de ICE is reserveren voor de nachttrein wel verplicht.

De ICE’s naar Keulen en Frankfurt bieden veel comfort. Zowel in de eerste klas als tweede klas. In beide gevallen kun je gratis gebruik maken van wifi en zijn er stopcontacten bij de stoel. De eerste klas heeft echter nog een aantal voordelen. Uiteraard zijn de stoelen breder en heb je meer beenruimte. Maar er zijn meer voordelen. Zo kun je in Amsterdam wachten in een speciale lounge, waar je ook een gratis drankje kunt nuttigen. In de trein hoef je niet naar het barrijtuig te lopen als je iets wilt bestellen, maar wordt de bestelling opgenomen bij de zitplaats. Ook zijn er in de 1e klas Duitse kranten aanwezig.

Reistijden van en naar Keulen

Hoe lang ben je onderweg naar Keulen? Wat betaal je minimaal voor een treinkaartje? Moet je overstappen? En wat is de maximumprijs? Wij hebben het vanuit verschillende Nederlandse plaatsen op een rij gezet.

Overstap?ReistijdMin. prijsMax. prijs
Amsterdam – Keulen0 x2u 37 min€ 18,90€ 79,-
Rotterdam – Keulen1 tot 3 x3u 21 min€ 18,90€ 78,20
Eindhoven – Keulen2 x2u 43 min€ 18,90€ 76,10
Utrecht – Keulen0 x2u 8 min€ 18,90€ 70,60
Venlo – Keulen1 x1u 30 min€ 23,40€ 21,50
Maastricht – Keulen1 x1u 53 min€ 18,90€ 31,20

Stations: Köln Hbf en Köln Messe/Deutz

Vanwege langdurige werkzaamheden stoppen de meeste ICE’s niet te Köln Hauptbahnhof, het centraal station van Keulen. In plaats daarvan stoppen ze nu in Köln Messe/Deutz. Vanaf hier kun je zeer frequent de trein naar Köln Hbf nemen. Dit is een ritje van slechts drie minuten. Op dit traject is er geen treinbinding.

Per regionale trein naar Keulen

Behalve met de ICE kun je ook met de regionale trein naar Keulen. Dat kan bijvoorbeeld overdag elk uur vanaf Venlo. Om :05 vertrekt de trein van Venlo naar Düsseldorf. Die geeft in Mönchengladbach aansluiting (andere kant perron) op de trein naar Keulen (en verder naar Bonn en Koblenz, RB27). In Keulen stopt deze trein te Köln-Ehrenfeld, Köln Hbf, Köln Messe/Deutz en Köln/Bonn Flughafen. De reistijd Venlo – Keulen bedraagt met deze trein 1 uur en 30 minuten.

Foto: (c) Rob Dammers, cc-by 2.0

Ook vanaf Arnhem kun je per regionale trein naar Keulen reizen. Je neemt dan de trein Arnhem – Düsseldorf (RE19), die in Duisburg Hbf aansluiting geeft op de trein naar Köln. Deze trein, ook wel RE1 genoemd, stopt in Keulen te Köln-Mülheim, Köln Messe/Deutz, Köln Hbf en Köln-Ehrenfeld. Na Keulen gaat RE1 door als trein naar Aken. Vanaf Arnhem ben je ongeveer 2,5 uur onderweg met de regionale trein.

Het voordeel van de regionale trein is dat je vrij kunt reizen en niet gebonden bent aan een specifiek tijdstip. De regionale trein kan bovendien heel voordelig zijn als je met meerdere mensen reist. Zo reis je met maximaal vijf personen met het SchönerTagTicket NRW. Voor € 46 mag je na 9:00 uur in de gehele regio onbeperkt treinen. Nog een voordeel: het is een vaste prijs, dus geen gedoe met beperkte beschikbaarheid. Een nadeel is echter dat je met de regionale trein veel langer onderweg bent naar Keulen. Regionale tickets zijn verkrijgbaar via Deutsche Bahn,

Stand van zaken: dienstregeling 2023

Veelgestelde vragen

Duitsland per trein

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nem26493krya
3 jaren geleden

mns26493ngkyt TLDwqRA NHwI z0364oZ

Anoniem
1 jaar geleden