fbpx
Foto: (c) Abellio

Trein Arnhem – Düsseldorf

Vanaf 6 april 2017 start de uurlijkse regionale trein Arnhem – Düsseldorf. Deze trein komt er op initiatief van het Duitse Verkehrsverbund Rhein Ruhr (VRR) met steun van het ministerie van Infrastructuur. De trein Arnhem – Düsseldorf zal worden uitgevoerd door Abellio. Een dochter van NS.

De regionale trein doet er ongeveer 40 minuten langer over dan de ICE Arnhem – Düsseldorf. Dat komt doordat de ICE onderweg alleen stopt in Duisburg en Oberhausen. De regionale trein Arnhem – Düsseldorf stopt ook op tal van andere stations. In Nederland ook in Zevenaar, en in Duitsland als eerste in Emmerich. Ook stopt de trein bij Düsseldorf Airport. Daarmee krijgt de Duitse luchthaven dus voor het eerst een rechtstreekse treinverbinding met Nederland. De regionale trein van Arnhem naar Düsseldorf gaat ieder uur rijden, terwijl de ICE maar een paar keer per dag rijdt.

Treintickets
Treintickets voor deze verbinding kun je kopen bij NS International. Prettig is dat je elk uur in de trein mag stappen, en niet vast zit aan een specifieke trein. Je mag echter niet mee met de ICE. Dat is omdat een treinkaartje Arnhem – Düsseldorf met de regionale trein minder kost. Bij NS International kun je al voor circa 30 euro mee met de trein Arnhem – Düsseldorf, terwijl je bij de ICE zo’n 10 euro meer betaald. Als je op het station van Arnhem bij de Abellio kaartautomaat een treinticket koopt voor de Trein naar Düsseldorf kun je nog meer besparen.

Abellio
Alhoewel de trein onderweg vaak zal gaan stoppen, zal het zeker geen langzame trein zijn. De treinen Arnhem – Düsseldorf zijn van het type FLIRT van Stadler. Die treinen kunnen 160 kilometer per uur halen. De reistijd Arnhem – Düsseldorf bedraagt met deze nieuwe treindienst 1 uur en 49 minuten gaan duren. Dat is ongeveer 40 minuten langzamer dan de ICE.

Rhein-Ruhr-Express
De regionale trein rijdt onder de naam Rhein-IJssel expres, ook wordt de trein wel eens aangeduid als Rhein-Ruhr-Express (RRX). De trein rijdt onder het lijnnummer RE19. Behalve in Emmerich, zal de trein ook gaan stoppen in stations als Zevenaar, Wesel, Oberhausen en de luchthaven van Düsseldorf. De verwachting is dat dagelijks 2000 tot 2200 mensen met deze trein de grens zullen oversteken. 

Per regionale trein en ICE naar Duitsland

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernard
7 jaren geleden

De ICE stopt onderweg naar Düsseldorf ook nog in Duisburg.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Bernard

Dankjewel, inmiddels aangepast.

Jan
7 jaren geleden

ICE is inderdaad lekker snel! Aanrader

Sander
6 jaren geleden

De afgelopen weken al meermaals in Zevenaar moeten zijn, en daardoor al geregeld gebruik gemaakt van deze trein. Ben er zeer over te spreken, mooi en schoon interieur, vriendelijk (bijna tweetalig) personeel. En in maar 9 minuten van Arnhem naar Zevenaar, daar valt niet over te klagen. Zeker niet aangezien mijn studenten OV gewoon geldig is 😉

Hans V.
6 jaren geleden

Met een VRR-dagkaart (Tagesticket, categorie D, prijs 28,40, zou je volgens een conducteur van Abelio vanaf Arnhem binnen het gehele VRR-gebied kunnen reizen. Ik wil dat op 7 juni gaan proberen. Probleem is wel dat de automaat in Arnhem vooralsnog alleen contant geld accepteert. Mijn reis gaat naar Holzwickede, dat weer precies op de oostelijke grens van dit VRR-gebied ligt. Ben benieuwd of het gaat lukken. Ervaringstips ontvang ik graag!

Wim Cornelisse
6 jaren geleden

Heb deze trein in juli gebruikt. Prima verbinding.
Dagkaart VRR (Verkehrverbund Rhein Ruhr) Schone Tag Ticket via internet bij een van de vervoerbedrijven (DB regio NRW) gekocht:
Onbeperkt met trein, metro, tram, bus, S-bahn en Regional Expres (dus geen IC/ICE) voor drie personen kost 38,20 euro geldig op alle VRR lijnen, dus inclusief Arnhem-Emmerich. PreisStufe D (duurste) en ook geldig op werkdagen voor 9:00 uur. Is een koopje.
Alternatief is een dagkaart voor alle lijnen in deelstaat NWR bij de DB, is ook goedkoop, zeker bij meerdere deelnemers, maar op werkdagen geldig na 9:00 uur.

Wim Cornelisse
6 jaren geleden

Nog een aanvullende tip. In het station Arnhem werken de toegangspoortjes. Kom je met een andere trein naar Arnhem Centraal dan kan je op de perrons uitchechen bij je betreffende vervoerder? Dat is handig, hoef je niet naar de uitgang. Abellio heeft geen incheckpaaltje op het perron natuurlijk. Zelfde geldt bij terugkomst.
Kom je niet per trein naar Arnhem Centraal dan check in om binnen te komen en check je uit op het perron. Verlaat je het station, vraag dan aan de conducteur om een biljet om door de poortjes te kunnen.