fbpx

Trein naar Düsseldorf

Per Trein naar Düsseldorf? Dat is mogelijk! Vanaf Venlo, Arnhem, Utrecht en Amsterdam rijden er directe treinen. Een treinkaartje is te koop vanaf 18,90 euro!

  • Tot 8x per dag per ICE naar Düsseldorf
  • Ieder uur regionale trein Arnhem – Düsseldorf
  • Ieder uur regionale trein Venlo – Düsseldorf
  • ICE Treintickets vanaf 19 euro, enkele reis
  • Boekbaar via NS InternationalNMBS Europe en DB
  • Ook bereikbaar per IC-Bus vanuit Eindhoven en Roermond

Per ICE naar Düsseldorf

In de zomerperiode is reserveren voor de ICE Amsterdam – Frankfurt verplicht.

Dankzij de ICE Amsterdam – Frankfurt kun je 6 à 8 x per dag rechtstreeks met de trein naar Düsseldorf. Instappen kan in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Vanaf Amsterdam brengt de ICE je in circa twee uur naar Düsseldorf. Deze Duitse hogesnelheidstrein is van alle gemakken voorzien: wifi, stopcontact bij de stoel en bar. De stoelen zijn comfortabel met voldoende beenruimte. Treinkaartjes zijn er vanaf € 18,90. Het treinkaartje is dan gebonden aan een specifieke rit. Een flexibel treinkaartje naar Düsseldorf kun je kopen voor € 60,90. Je mag dan op de gekozen dag met iedere ICE. Zowel de goedkope als flexibele tickets zijn te koop via NS International.

Regionale trein Arnhem – Düsseldorf

Naast de ICE rijden er ook regionale treinen vanuit Nederland naar Düsseldorf. Zo rijdt er ieder uur een regionale trein Arnhem – Düsseldorf. Deze trein stopt niet alleen te Düsseldorf Hauptbahnhof, maar ook bij het vliegveld van de stad (station Düsseldorf Flughafen). In iets meer dan 1,5 uur brengt de trein je vanuit Arnhem naar dit vliegveld. Wil je naar Düsseldorf Hauptbahnhof? Dan duurt de treinreis 1 uur en 48 minuten. Dat is 40 minuten langzamer dan de ICE.

Kies je voor de regionale trein naar Düsseldorf? Dan ben je niet gebonden aan een specifieke rit. De vaste tarieven voor deze trein zijn bovendien ook last minute nog beschikbaar. In Arnhem staat een kaartautomaat waarbij je goedkope regionale tickets kunt kopen. Je hebt dan wel een Nederlands treinkaartje naar Arnhem nodig. Gebruik daarvoor onze prijsvergelijker. Online kun je bij NS International ook een direct ticket kopen, maar dat is vaak duurder.

Regionale trein Venlo – Düsseldorf

Ook vanaf Venlo kun je rechtstreeks met de trein naar Düsseldorf. In de toekomst (2025) gaat deze trein zelfs in Eindhoven beginnen. Voorlopig is overstappen noodzakelijk. De intercity Schiphol – Venlo geeft aansluiting op de trein naar Düsseldorf. De overstaptijd bedraagt ongeveer zes minuten. Ook in Venlo staat een Duitse kaartautomaat. Dit is echter vrij kort om de aansluiting te kunnen halen. Via de app van Deutsche Bahn kun je echter ook een regionaal treinkaartje kopen. Online via NS International kan een treinkaartje duurder uitpakken, om dat daar de regionale tarieven niet te koop zijn.

De treinreis Venlo – Düsseldorf duurt ruim een uur (1 uur en 5 minuten om precies te zijn). Wie vanuit Venlo naar de luchthaven van Düsseldorf wil, moet te Düsseldorf Hauptbahnhof overstappen.

Verblijf in Düsseldorf

Zoek je een hotel dat dicht bij het treinstation ligt, maar ook dicht bij het centrum? Dan is Intercity Hotel Düsseldorf waarschijnlijk een goede keuze. Bij dit hotel krijg je bovendien een ticket waarmee je tijdens het verblijf gratis met het openbaar vervoer kunt reizen. Hiermee kun je tot € 30 besparen. Je krijgt namelijk niet alleen vrij reizen in Düsseldorf, maar in de hele regio van het Verkehrsverbund Rhein Ruhr (VRR) (uitgezonderd ICE, IC en EC-treinen). Dit betekent dat zelfs de treinreis tot aan Venlo en Arnhem is inbegrepen! Ook kun je naar Dortmund, Essen, Wuppertal en Duisburg reizen. Het Intercity Hotel Düsseldorf wordt gemiddeld met een 8,2 beoordeeld op Booking.com (ruim 1.000 reviews). Je boekt al een kamer vanaf 35 euro per persoon per nacht (op basis van twee personen).

Verder reizen vanaf Düsseldorf?

Je kunt vanaf Düsseldorf prima per trein verder reizen. Zo rijden er directe treinen naar Berlijn, München en Hamburg. Bovendien vertrekken er internationale treinen vanaf Düsseldorf. Niet alleen naar Nederland, maar ook naar Brussel en Parijs. En naar Zwitserland, zo rijdt er een EuroCity naar Interlaken Ost. Ook zijn er directe treinen naar Zürich en Wenen.

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Er zijn naar de meeste bestemmingen nu geen reisbeperkingen.

Düsseldorf in beeld

Andere Duitse bestemmingen

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oscar Postuma
6 jaren geleden

Ik ben jl. zaterdag met de trein van Arnhem naar Emmerich gereisd. Je kunt in Arnhem in de automaat van DB enkele reiskaartjes kopen voor €5,80 pp. Wat er nergens bij wordt gezegd is dat deze kaartjes maar 2 uur geldig zijn. Denk je dus slim te zijn om vantevoren kaartjes te kopen om bijv de drukte aan de automaat te vermijden, dan kom je bedrogen uit! Ik kreeg hier op de terugreis mee te maken; gevolg een onplezierig gesprek met de conductrice die mij gelukkig nog net geen boete gaf. Bijzonder klant onvriendelijk allemaal!

Patries
6 jaren geleden
Antwoord aan  Oscar Postuma

Lees jezelf altijd in als je gaat reizen. En klantonvriendelijk? Er is niks klantonvriendelijks aan zó goedkoop reizen. En hoe erg is het dat je max twee uur voor vertrek pas een kaartje kan kopen bij de automaat? Wil je dit niet, dan bestel je online en betaal je meer. Wees blij dat u geen boete kreeg, over klantvriendelijk gesproken. You win some, you loose some.