fbpx

Trein botst in Drenthe en Groningen

 (Novum) – Een trein is vrijdagmiddag op een aanhanger van een vrachtwagen gebotst in het Drentse Koekange. Niemand raakte hierbij gewond, meldt de politie. Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Meppel is stilgelegd. Ook tussen Sauwerd en Winsum werd het treinverkeer stilgelegd. Daar botste een auto op een Arriva trein.

Rond 12.30 uur kwam een trein bij Koekange door nog onbekende oorzaak in aanrijding met de aanhanger. Niemand raakte gewond. In de trein zat een onbekend aantal personen. Spoorbeheerder Prorail meldt dat de vertraging voor reizigers op het traject meer dan een uur bedraagt. Naar verwachting is de vertraging tussen 15.00 uur en 16.00 uur voorbij.

Ook tussen Winsum en Sauwerd is vrijdagochtend een trein in botsing gekomen. Bij deze botsing ging om een aanrijding met een auto. De automobilist, een man uit Stadskanaal, was de onbewaakte overgang opgereden op het moment dat de trein langsreed. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis meegenomen, maar bleek ongedeerd. De treinpassagiers zijn met bussen vervoerd. 

Foto: Archief.