fbpx

Trein Hengelo – Bielefeld, tickets, dienstregeling en meer (RB 61)

08 jun 2024 20:13

De RB 61, ook wel bekend als de “Wiehengebirgsbahn”, is een regionale treinverbinding die de steden Hengelo in Nederland en Bielefeld in Duitsland met elkaar verbindt. Deze trein rijdt elk uur. De reistijd van de RB 61 tussen Hengelo en Bielefeld bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Route en dienstregeling

De RB 61 begint zijn reis in Hengelo, een stad in de Nederlandse provincie Overijssel. Vanuit Hengelo rijdt de trein oostwaarts en passeert hij een aantal belangrijke tussenstations, waaronder Oldenzaal, Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück en Herford, voordat hij zijn eindbestemming Bielefeld bereikt. Deze route is ongeveer 150 kilometer lang en de trein doet er ongeveer twee uur en 15 minuten over om de volledige afstand af te leggen.

Op werkdagen vertrekt de eerste trein om 5:34 uur, op zaterdag om 6:34 uur en op zon- en feestdagen om 7:34 uur. De laatste trein vertrekt om 22:34 uur. In de tussentijd rijdt hij elk uur. Reserveren voor RB 61 is niet mogelijk. Treintickets kun je hier kopen. In de trein staat er ook een ticketautomaat. Als je ticket niet gedateerd is, vergeet deze dan niet te voorzien van een tijdstempel.

Betrouwbaarheid

Ongeveer 14 procent van de treinen Hengelo – Oldenzaal – Bielefeld valt uit. Daarmee valt deze trein veel vaker uit dan gemiddeld. Vanaf 60 minuten vertraging heeft u onder voorwaarden recht op compensatie.

Comfort en voorzieningen

De RB 61 wordt geëxploiteerd door Eurobahn, een dochteronderneming van Keolis, die bekend staat om zijn moderne en comfortabele treinstellen. De treinen zijn uitgerust met ruime zitplaatsen, gratis WiFi, stopcontacten en toiletten, wat zorgt voor een aangename reiservaring. Bovendien zijn de treinen toegankelijk voor mindervaliden en is er voldoende ruimte voor fietsen, wat bijdraagt aan de populariteit onder diverse groepen reizigers.

Economische en sociale impact

De RB 61 is van groot belang voor de regionale economie. Door steden en dorpen in zowel Nederland als Duitsland met elkaar te verbinden, bevordert de treinlijn grensoverschrijdende handel en samenwerking. Bedrijven aan beide zijden van de grens profiteren van de verbeterde bereikbaarheid, wat leidt tot economische groei en werkgelegenheid.

Daarnaast speelt de RB 61 een belangrijke rol in het toerisme. De route biedt reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk en comfortabel te reizen tussen populaire bestemmingen zoals het historische Osnabrück en het bruisende Bielefeld. Ook de toegang tot de pittoreske regio’s langs de route draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze treinverbinding.

In beeld RB 61: Hengelo – Osnabrück – Bielefeld