Met de trein naar Lille (Rijssel)

Wil je met de trein naar Lille? Dat kan prima. Vanuit Nederland neem je de directe trein naar Brussel, en daar stap je over op de trein naar Lille. Al voor 46 euro kun je een kaartje kopen voor de trein naar Lille.

Geen directe trein naar Lille

In het verleden reed de Thalys twee keer per dag rechtstreeks van Amsterdam naar Lille, maar die trein rijdt niet meer. Destijds kon je meestal tickets kopen vanaf 29 euro, en soms zelfs vanaf 19 euro. Alhoewel de trein nu niet meer rechstreeks naar Rijssel rijdt, duurt de treinreis nauwelijks langer. Vanaf Rotterdam duurt de reis naar Lille slechts 1 uur en 54 minuten. Dat is precies gelijk aan de reistijd van de eerdere directe Thalys. Dat komt doordat de vroege Thalys (v. 6:58 Amsterdam) in Brussel aansluiting geeft op de TGV naar Lille. (Update: vanwege covid19 rijden niet alle Thalys-treinen).

De Eurostar Amsterdam – Londen stopt ook in Lille. Omdat voor de reizigers naar het Verenigd Koninkrijk speciale regels gelden (veiligheidscontroles) is het alleen niet mogelijk om deze trein te gebruiken.

Treinkaartje naar Lille

Wil je snel met de trein naar Lille? Dan is de combinatie Thalys + TGV het beste. Is prijs meer belangrijker? Dan kun je beter met de Intercity naar Brussel reizen en daar overstappen op de TGV naar Lille. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis dan ongeveer vier uur. Een treinkaartje kun je dan kopen vanaf 46 euro via NS International of Trainline.

Dienstregeling Amsterdam – Lille

De precieze treintijden vind je als je bij NS International of Trainline een treinkaartje boekt. Sommige treinen rijden niet dagelijks of rijden op bepaalde dagen een aangepaste dienstregeling. Hieronder vind je een voorbeeld van het reisschema Amsterdam – Lille per intercity Brussel, met een betrouwbare aansluiting te Brussel.

Artikelen over Lille & Thalys

This post was last modified on 10 december 2020 11:46

Share

Recent Posts

Ov-chipkaart nu ook geldig naar Emmerich

Na herhaaldelijk uitstel is het nu echt zover. Sinds afgelopen week kunnen treinreizigers met de…

1 dag terug

Personeelstekort: treinuitval en geen vervangend vervoer bij storing(en)

Het treinverkeer piept en kraakt door een tekort aan personeel. Vrijwel dagelijks vallen er treinen…

1 dag terug

In 2023 nachttrein naar Barcelona?

De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein…

4 dagen terug

NS: mogelijk wekelijks aanpassingen in dienstregeling door personeelstekort

Als de NS komende zomer wegens de krapte op de arbeidsmarkt aanpassingen moet doen in…

1 week terug

‘Openbaar vervoer in 2023 weer even druk als in 2019’

Het valt te verwachten dat het openbaar vervoer in 2023 weer bijna net zo druk…

1 week terug

Nachttrein naar Franse wintersportbestemmingen (en Franse stranden)

European Sleeper gaat samenwerken met Sunweb om duurzaam reizen voor een breed publiek aantrekkelijk te…

2 weken terug