Trein Lille (Rijssel)

Ook Lille (Rijssel) is nu vanuit Nederland rechtstreeks per trein bereikbaar! Vanuit Amsterdam rijdt de Thalys tot twee keer per dag rechtstreeks naar de Noord-Franse stad. Treintickets Amsterdam – Lille zijn er al vanaf 29 euro (enkele reis). De trein is vanuit Amsterdam 2 uur en 34 minuten onderweg. Rotterdam – Lille duurt slechts 1 uur en 54 minuten!

 

Behalve de rechtstreekse trein Amsterdam – Lille, zijn er ook verbindingen naar Rijssel met een overstap in Brussel of Antwerpen. Bij de start in april 2014 zijn er echter nog relatief veel goedkope treinkaartjes beschikbaar voor de rechtstreekse Thalys. Wie niet voor de rechtstreekse trein naar Lille kiest, is vaak langer onderweg én duurder uit. Maar het kan ook voorkomen dat de trein met overstap goedkoper is. U reist dan per Benelux of Thalys naar Brussel. Vanuit Brussel rijden de TGV en Eurostar naar Rijssel. Een paar keer per dag rijdt er vanuit Antwerpen ook een intercity naar Lille.

Alternatief: iDBUS
Is de trein te duur? Dan kan iDBUS van de SNCF een alternatief bieden. Deze comfortabele bussen van de Franse spoorwegen hebben wifi en een stopcontact en rijden meerdere keren per dag rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Lille. Je bent wel langer onderweg dan met Thalys, maar je kunt ook op het laatste moment nog voordelige kaartjes vinden. 

Voordelen Thalys
De Thalys Amsterdam – Rijssel is niet alleen het snelst, maar ook het meest comfortabel. U kunt gratis gebruik maken van wifi (tenzij u een No-Flex treinticket heeft). De meest ruime zitplekken zijn zitplekken voor 4 personen tegenover elkaar (aangeduid als Carrée, Club-4 of Kiosk). Als u met één of twee personen reist, zult u in het algemeen een Duo-zitplek krijgen. Deze zitplaatsen zijn minder ruim. Bij Voyages SNCF is het mogelijk om een zitplek te kiezen (niet via de prijskalender). Reis je 1e klas met de trein naar Lille? Dan krijg je in de Thalys ook gratis een hapje en een drankje. Ook kun je dan in Amsterdam, Schiphol of Rotterdam in een speciale lounge wachten.

Aansluitingen vanaf Lille
Vanaf Lille kun je verder reizen per TGV naar Zuid-Frankrijk. Natuurlijk rijden er ook TGV-treinen naar Parijs. Verder stopt ook de Eurostar naar Londen te Lille.

Dienstregeling Trein Amsterdam – Lille
Vanaf Amsterdam vertrekt dagelijks om 07.18 uur de eerste Thalys naar Lille. Opstappen in Nederland is ook mogelijk te Schiphol en Rotterdam. Van maandag tot en met donderdag is er een extra verbinding om 16.18 uur vanuit Amsterdam Centraal.

Vanuit Lille Europe vertrekt er van maandag tot en met vrijdag om 11.59 uur en 21.06 uur een trein naar Amsterdam. Op zaterdag vertrekt de Thalys alleen om 10:06, en op zondag alleen om 21:06u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.