fbpx

Trein naar Hannover: 7 directe treinen. Tickets vanaf € 27,90

05 dec 2020 22:49

Reis voordelig met de trein naar Hannover! Overdag rijdt er elke twee uur een directe trein naar deze Duitse stad. Een treinticket is al beschikbaar vanaf 27,90 euro.

Treintickets naar Hannover

Er zijn zelfs al treintickets naar Hannover beschikbaar vanaf € 18,90, maar in dat geval reis je niet met de directe trein maar passeer je per regionale trein de grens. Het komt erop neer dat de reis aanzienlijk langer duurt en je vaker moet overstappen. Ons advies: pak de directe trein naar Hannover. Vaak iets duurder, maar wel zo comfortabel.

De verkoop van treinkaartjes start zes maanden voor vertrek. Het tarief van € 27,90 is beschikbaar vanaf elk station in Nederland. Sterker nog: woon je dichter bij de grens, dan kun je mogelijk al voor minder een treinkaartje naar de hoofdstad van de Duitse deelstad Nedersaksen vinden. Treinkaartjes kun je kopen bij bijvoorbeeld NS International of Trainline. Qua prijs maakt het geen verschil. Bij NS kun je betalen met iDeal en is er een Nederlandse klantenservice. Wel zo handig.

Reis je met kinderen? Goed nieuws, kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis met hun ouder(s) of groot-ouder(s) meereizen, mits je bij het boeken opgeeft met kinderen te reizen.

Treinreis naar Hannover

Wil je naar Hannover? Dan maak je gebruik van de trein naar Berlijn. De treinreis duurt – vanaf Amsterdam gezien – ongeveer vier uur en 20 minuten. De trein start te Amsterdam Centraal en stopt in Nederland te Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Stap je pas in Hengelo in? Dan duurt de treinreis iets minder dan 2,5 uur.

Let op: alleen in de 1e klas is een gegarandeerde zitplek inbegrepen. Wil je ook in de 2e klas zeker zijn van een zitplek? Dan kun je voor 4 euro per persoon een zitplek reserveren. Dat is niet verplicht, maar wel aan te bevelen.

Dienstregeling en treintijden

Indicatie treintijden, bij vertrek vanaf Amsterdam Centraal. De treinen kunnen afwijken, bijvoorbeeld door werkzaamheden. De meeste treinen rijden dagelijks, echter niet alle treinen. De eerste trein naar Hannover rijdt bijvoorbeeld niet zondags en alleen van begin april tot en met begin september (het hoogseizoen).

5:02u Amsterdam – Hannover 9:18u
7:00u Amsterdam – Hannover 11:18u
9:10u Amsterdam – Hannover 13:18u
11:00u Amsterdam – Hannover 15:18u
13:00u Amsterdam – Hannover 17:18u
15:00u Amsterdam – Hannover 19:18u
17:10u Amsterdam – Hannover 21:18u

Wil je op reis? Volg altijd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Er zijn naar de meeste bestemmingen nu geen reisbeperkingen.

Veel gestelde vragen

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erno-berk
3 jaren geleden

Wat is er in Hannover zoal te doen en te zien eigenlijk?