fbpx

Trein naar Marseille: Zon-Thalys vanaf € 49

Per trein naar Marseille? De Zon-Thalys rijdt in de zomer op zaterdag rechtstreeks naar Marseille! Op andere momenten is Marseille goed per trein bereikbaar dankzij de TGV. Bijvoorbeeld via de TGV Brussel – Marseille. Treintickets vanaf Brussel zijn beschikbaar vanaf 29 euro, voor de Zon-Thalys vanaf 49 euro.

Zoek treintickets Marseille

  • Zon-Thalys: rechtstreeks per trein naar Marseille vanaf 49 euro (alleen zaterdags)
  • TGV Brussel – Marseille: tot 3x per dag, vanaf 29 euro.
  • Treintickets Marseille verkrijgbaar bij Voyages SNCF,NS International en NMBS Europe.

Trein Marseille via Zon-Thalys

Rechtstreeks met de trein naar Marseille? Dat kan alleen in de zomer, dankzij de Zon-Thalys. De Zon-Thalys rijdt jaarlijks vanaf eind juni tot midden of eind augustus. Vanuit Nederland vertrekt deze trein naar de Franse havenstad vanuit Amsterdam, en stopt ook te Schiphol en Rotterdam. Treinkaartjes voor de Zon-Thalys naar Marseille zijn in de regel verkrijgbaar vanaf februari. Al vanaf 49 euro (beperkte beschikbaarheid, niet op iedere datum). Behoefte aan extra beenruimte, meer comfort, en een drankje en een versnapering? Reis dan 1e klas, al vanaf 79 euro. Te koop bij NS International en natuurlijk bij Thalys.com. Pluspunt van Thalys: uitgerust met gratis wifi.

Deze rechtstreekse trein naar Marseille vertrekt rond 07:20 uur uit Amsterdam. Na een treinreis van ongeveer 7 uur komt de Thalys omstreeks het middaguur aan in de hoofdstad van de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Rond 16:00 uur vertrekt de Thalys zaterdags weer naar Nederland, waar de trein rond 22:30u arriveert (Rotterdam), en zo’n drie kwartier later op de eindbestemming Amsterdam.

Per TGV naar Zuid-Frankrijk

Uiteraard is de Zon-Thalys niet de enige trein naar Marseille. Vanuit Nederland kun je met de Benelux of de Thalys naar Brussel reizen.  Daar kun je overstappen op de Trein Marseille. Tot 3x per dag vertrekt de TGV vanuit Brussel naar de Zuid-Franse havenstad. Wat is er nu prettiger dan met 300 kilometer per uur, zonder file of inchecktijden te reizen naar Marseille? Treinkaartjes kun je ook gewoon kopen bij NS International of SNCF Voyages. Check ook onze pagina TGV Frankrijk voor goedkope treinkaartjes.


TGV Marseille – Parijs
 
1e klas in de TGV
 
2e klas TGV 

Trein Marseille via Parijs

Marseille is ook per TGV bereikbaar bij reizen via Parijs. In Nederland neemt u de Thalys naar Parijs. Vanaf Gare du Nord neemt u RER lijn D naar Gare de Lyon. Vanaf daar rijden er frequent treinen naar Marseille. De TGV Parijs – Marseille is slechts 3 uur onderweg over een afstand van 750 kilometer! Let op: de transfer van Gare du Nord naar Gare de Lyon is niet bij de ticketprijs inbegrepen. Tickets voor de TGV zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro. Daarmee kost een treinkaartje naar Marseille via Parijs minimaal 64 euro.

De Franse havenstad in beeld

 

Budgettip: Low cost naar Marseille

Wil je low cost naar Marseille? Overweeg dan Flixbus of Ouibus naar Parijs, en neem in Parijs de Ouigo. Ouigo is de budget hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegen. Deze vertrekt aan de rand van de stad, nabij Disneyland Paris, vanaf station Marne la Vallée. Voor de Ouigo vanuit de Franse hoofdstad naar Marseille zijn er al tickets vanaf 15 euro. De Ouigo is te boeken bij SNCF Voyages, en heeft daarnaast een eigen (Franse) website: ouigo.com.

Natuurlijk is Marseille niet de enige stad die goed bereikbaar is per trein, zie ook Trein naar Frankrijk pagina.


TGV Frankrijk
 
Franse Spoorwegen info

Trein naar Parijs

 

1 gedachte aan “Trein naar Marseille: Zon-Thalys vanaf € 49”

  1. armand ruymaekers schreef:

    ik wil verblijven in lyon en enkele andere steden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *