fbpx

Trein naar Utrecht

20 apr 2017 18:25

Een dagje uit in Utrecht? Dan is de trein ideaal. Uit vrijwel alle delen van Nederland rijden er rechtstreekse treinen naar Utrecht. Alleen vanuit Zeeland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Utrecht.

De trein naar Utrecht heeft vele voordelen. Zo stap je gelijk uit in het centrum. Daardoor bespaar je dus parkeerkosten. En tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. Direct als je met de trein uitstapt in Utrecht kun je beginnen met winkelen: winkelcentrum hoog catharijne grenst namelijk aan Utrecht Centraal. En je kunt ook zo doorlopen naar bijvoorbeeld De Dom of de Utrechtse binnenstad.

Utrecht Jaarbeurs

De trein naar de Jaarbeurs is ook ideaal. De jaarbeurs ligt naast het station. Een dagkaart parkeren kost bij de jaarbeurs normaal gesproken 15 euro. En dan hebben we het nog niet over de benzine kosten. Regelmatig koop je voor bijna 19 euro al een dagkaart of dagretour voor de trein. Je hoeft dus niet goed in rekenen te zijn, om te zien dat de Trein Utrecht voordelig is. Tenminste, als je van onze prijsvergelijker gebruik maakt.

Treinen naar Utrecht

Trein Utrecht? Dat kan bijna alle grote steden in Nederland. De trein Utrecht – Rotterdam rijdt bijvoorbeeld elk kwartier. Ook de trein Utrecht – Amsterdam rijdt 4x per uur, en vanaf eind 2017 zelfs elke tien minuten. Handig als je een Dagje uit in Amsterdam wil doen. Een overzicht van de belangrijkste verbindingen naar Utrecht:

 • Den Bosch – Utrecht: 27 minuten, 4x per uur
 • Rotterdam – Utrecht: 37 minuten, 4x per uur
 • Trein Den Haag – Utrecht: 37 minuten, 4x per uur
 • Trein Groningen – Utrecht: 1u en 54 min, 2x per uur (1x rechtstreeks)
 • Trein Amsterdam – Utrecht: 27 min., 4x per uur (straks 6x per uur)
 • Trein Maastricht – Utrecht: 1u en 56 min, 2x per uur
 • Trein Arnhem – Utrecht:  35 minuten, 4x per uur
 • Nijmegen – Utrecht: 53 minuten, 4x per uur

Internationale treinen vanaf Utrecht

Vanaf Utrecht Centraal rijden ook internationale treinen. Het gaat dan om de ICE naar Frankfurt, en 1x per dag de trein naar Zwitserland. Trein Utrecht – Berlijn? Dan moet je overstappen in Amersfoort of Duisburg. Als je met de trein naar Frankrijk of België wil moet je ook altijd overstappen. Je neemt dan de trein naar Rotterdam, en daar stap je over op de trein naar Parijs of de trein naar Brussel (via Antwerpen).

Adres Utrecht Centraal

Stationshal 12
3511 CE Utrecht

1 gedachte aan “Trein naar Utrecht”

 1. marcel schreef:

  is dit aanbod ook geldig het weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *