fbpx

Trein Amsterdam – Utrecht: Elke tien minuten

20 apr 2017 18:29

De trein Utrecht – Amsterdam zal vanaf december 2017 elke 10 minuten gaan rijden. Tot die tijd rijdt de trein elk kwartier. Overdag dan tenminste. In de nacht rijden er normaal gesproken geen treinen, maar tussen Utrecht en Amsterdam rijdt ook ‘s nachts 1x per uur een trein. De trein Amsterdam – Utrecht doet er ongeveer 37 minuten over.

Als je een dagje Amsterdam doet vanuit Utrecht, dan is de eindbestemming meestal Den Helder of Alkmaar. Een paar keer per dag rijdt ook de ICE uit Frankfurt naar Amsterdam Centraal. Deze trein mag je echter alleen nemen als je een toeslag aanschaft. Ons advies: wacht een paar minuten en neem de reguliere trein naar Amsterdam. De ICE is namelijk nauwelijks sneller, dus het is zonde om daarvoor bij te betalen.

De treinen Utrecht – Amsterdam stoppen onderweg ook te Amsterdam Amstel, en na de stop in Amsterdam Centraal gaat de trein meestal nog verder en wordt er ook gestopt in Amsterdam Sloterdijk. Wil je met de trein naar het Museumplein of de Arena? Dan kun je ook de trein Utrecht – Schiphol nemen. Die trein stopt namelijk in Amsterdam Bijlmer Arena en in Amsterdam Zuid.

Behalve de intercity’s, zijn er ook nog Sprinters. Deze worden in de regel echter ingehaald door de intercity, dus ons advies: maak geen gebruik van de Sprinters. De Sprinters stoppen op elk station. Alleen als je naar Amsterdam Muiderpoort, Duivendrecht of Amsterdam Holendrecht wil, kan de Sprinter interessant zijn.

De nachttreinen die ‘s nachts ieder uur uit Utrecht vertrekken, rijden overigens door naar Rotterdam Centraal. Deze trein stopt onderweg ook in Schiphol. Het is de bedoeling dat de nachttreinen in de toekomst ook in Amsterdam Bijlmer gaan stoppen. Dat is tot december 2017 in de regel echter nog niet het geval. Wil je weten hoe laat de trein precies rijdt? Gebruik dan de NS Planner.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mo
5 jaren geleden

ik zocht op trein amsterdam utrecht voor informatie, dus ook treintijden vanaf amsterdam bijlmer naar utrecht, maar helaas…..