fbpx

Treinen urenlang vast op hogesnelheidslijn

Vier hogesnelheidstreinen zijn woensdagochtend rond Rotterdam gestrand. Inzittenden zaten uren vast in de treinen. Reizigers van de Fyra en de Thalys tussen Amsterdam en Breda moeten woensdag tot 16.00 uur rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur, meldt de NS.

De problemen begonnen rond 08.00 uur. Een trein kreeg pech op het traject van de hogesnelheidslijn, drie andere treinen kwamen door een kapotte bovenleiding stil te staan. De treinen stonden stil ten noorden en ten zuiden van Rotterdam.

Twee treinen konden na een uur hun weg weer vervolgen, de twee andere treinen hebben ruim drie uur stilgestaan. Uiteindelijk zijn zij met een diesellocomotief weggesleept.

Berichten dat de toiletten overstroomden en dat de elektriciteit uitviel in treinen kunnen door de NS niet worden bevestigd. "Maar dit gaan we uiteraard uitzoeken", aldus een woordvoerder. "We betreuren de problemen ten zeerste en zullen een ruimhartige compensatie voor de gedupeerde reizigers beschikbaar stellen."

Foto: (c) Sharon Huls/ Tekst: (c) Novum