fbpx

Treingetweet – week 2

20 jan 2014 17:16

De trein, een onderwerp waar iedere dag veel wordt over gesproken. Op social media is dat niet anders. De redactie van Treinreiziger kijkt in een nieuwe rubriek iedere week naar grappige, opmerkelijke en interessante tweets over het spoor. Deze week deel 2.

Een Groningse hoofdconducteur twittert dat hij licht gewond is aan zijn hand door de bediening van de ruitenwissers in een oud treinstel (Mat ´64 plan V). Lars Sorensen heeft het lekker warm, doordat ProRail ook dit jaar op station Amersfoort weer warmtezuilen heeft geplaatst. Laatstgenoemde beheerder deelde maandagochtend op Hilversum croissantjes uit als goedmakertje voor de overlast na de ontsporing nabij dat station, woensdagmiddag. Twitteraar Roel Breet was tevreden met het ontbijt.
 
Ook over de grens vallen er op stations en in treinen diverse dingen op, blijkt uit een tweet van StationsschefBMO, een conducteur van de NMBS: "Aan de mevrouw die zich schminkt in de trein en de weerspiegeling in het raam gebruikt als spiegel: u ziet er heel grappig uit vanaf het perron."
 
Andere opvallende tweets: