fbpx

Treinreiziger.nl lanceert nieuwe website

18 feb 2017 13:19

Treinreiziger.nl heeft een nieuw jasje gekregen. De nieuwe site is nu (eindelijk) ook responsive. Een ander belangrijk verbeterpunt is de nieuwe prijsvergelijker.

In de vernieuwde prijsvergelijker is het voor het eerst mogelijk om het beste treinkaartje te vinden voor een specifieke reisdatum. “Sommige acties hebben een beperkte looptijd, of zijn alleen in het weekend te gebruiken. Met de vergelijker kun je nu éénvoudig ontdekken welk treinkaartje past bij jouw reis”  zegt redacteur Hildebrand van Kuijeren.

Vorige maand werd de nieuwe website al aangekondigd en was er een bèta-versie te bekijken. Van Kuijeren: “Daarop hebben we veel feedback op ontvangen, waar we vervolgens mee aan de slag zijn gegaan”. Zo zijn er maatregelen genomen om de leesbaarheid te vergroten, hoeft er op de homepagina minder gescrold te worden voor het nieuws en is de OV-nieuws-pagina overzichtelijker gemaakt.

Een groot gebrek aan de oude huisstijl was de leesbaarheid op mobiele apparaten. Niet onbelangrijk, want 45% van de 400.000 bezoekers per maand bekijkt de site op een smartphone of tablet. Daarmee is de groep mobiele gebruikers groter geworden dan desktopbezoekers. Om mobiele gebruikers tegemoet te komen werd eerder deze week ook al de app Treinkaartjes gelanceerd.

Onze vernieuwde site is net als het vorige jasje gemaakt door online marketing bureau Creation. Het vorige design heeft maar liefst bijna 8 jaar dienst gedaan, van half 2009 tot begin 2017:

De versie daarvoor deed veel korter dienst, van 2007 tot en met 2009:

In 2005 is onze site van start gegaan. Aanvankelijk in NS-geel, maar dat zorgde bij sommige bezoekers voor verwarring: