fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Treinverkeer dinsdag weer normaal

31 mei 2021 18:56

Het treinverkeer is maandagmiddag vanaf 16.00 uur weer opgestart, maar het kan tot halverwege de avond duren voordat alle treinen weer rijden. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

Dinsdag weer normale dienstregeling

Volgens vervoerder NS wordt er vanaf dinsdag weer volgens de normale dienstregeling gereden. De oorzaak van de storing lijkt gevonden, maar onzeker is of de oplossing stabiel genoeg is. Daardoor kan het zijn dat de storing terugkomt, aldus een woordvoerder van ProRail. Vooralsnog lijkt de storing volledig verholpen.

De treinen van vervoerders NS, Arriva, Qbuzz, Connexxion en Keolis rijden vanaf 16.00 uur weer. Het aantal treinen wordt stapsgewijs opgevoerd. “We proberen elk half uur een Intercity en een Sprinter te rijden” laat NS rond 18:15 uur weten. “We proberen de komende uren meer treinen te laten rijden. De hele avond is er nog hinder voor de reizigers”, aldus een woordvoerder van NS.

Reisplanners

ProRail en de vervoerders raden reizigers aan om in de apps van vervoerders te kijken of hun reis doorgaat. “Zoals de NS-reisplanner of de app van regionale vervoerders. Zij hebben de meest actuele informatie” stelt ProRail. Iets voor 14.30 uur legde een storing bij het telefoniesysteem van provider Mobirail de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders stil. Die is volgens ProRail “essentieel om treinen te laten rijden, dus daarom hebben we besloten een groot deel van het land stil te leggen.”

KPN en Nokia

ProRail monitort of de oplossing stabiel is. Eerder zei de woordvoerder al dat na het vinden van een oplossing, reizigers naar verwachting nog de hele dag hinder zullen ondervinden van de storing omdat het op gang krijgen van het vervoer “een hele puzzel is”.

Telecomprovider KPN, die Mobirail namens ProRail beheert, kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de storing precies is. “Het netwerk is weer in de lucht. De dienstverlening is zich aan het herstellen. We zijn heel hard bezig”, aldus een woordvoerster. Mobirail is een joint venture tussen KPN en Nokia.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanzeboog2012
3 jaren geleden

Al die treinen die volgens een bepaalde dienstregeling rijden staan nu verspreidt over verschillende stations. Sommige treinen zijn niet eens van hun plek af geweest.

Dat zal s avonds nog wel een aantal overbrenging ritten kunnen worden.