fbpx

Treinverkeer Schiphol vertraagd

Door een defecte bovenleiding is er op een aantal trajecten rond Schiphol geen treinverkeer mogelijk. Reizigers rond Schiphol moeten vrijdagavond rekening houden met 30 tot 60 minuten vertraging.

De bovenleiding begaf het rond 18.00 uur op het moment dat er een reizigerstrein langsreed. De kapotte stroomkabel viel op de trein. Volgens een woordvoerder van ProRail leverde dat niet direct gevaar op, omdat bij een kabelbreuk de elektriciteit direct wordt uitgeschakeld.

Hoeveel mensen in de trein zaten toen de kabel aan het einde van de avondspits brak is nog onduidelijk. De passagiers werden onder begeleiding uit de trein gehaald en moesten ongeveer een kilometer teruglopen naar Station Hoofddorp.

Het treinverkeer rond de luchthaven werd direct voor onderzoek helemaal stilgelegd. Vanaf 20.00 uur is het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam en tussen Schiphol en Amersfoort weer gedeeltelijk opgestart. Tussen Schiphol en Leiden zijn de treinen vervangen door bussen. Daarnaast rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Schiphol en Zaandam. Deze reizigers kunnen gebruik maken van de overige treinen en stappen extra over te Amsterdam Sloterdijk. Ook tussen Utrecht en Schiphol rijden er geen rechtstreekse treinen. Ook hier kunnen reizigers omreizen.

De treindienst blijft naar verwachting de rest van de avond aangepast. Ook het treinverkeer op de HSL is door de defecte bovenleiding gestremd. 

Update 21:00 uur: Inmiddels meldt ProRail dat er pendeltreinen en bussen rijden tussen Amsterdam – Schiphol en Leiden. De actuele vertrektijden tonen dat er nauwelijks treinen rijden.

Update 21:30 uur: Er rijden weer intercity´s tussen Utrecht en Amsterdam Zuid. Doorgaande reizigers naar Schiphol moeten in Amsterdam Zuid overstappen.