fbpx

Treinverkeer Zwolle – Deventer blijft na brand voorlopig gestremd

Er rijden dinsdag de hele dag geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Dat is het gevolg van een brand, die dinsdagochtend uitbrak in een reizigerstrein ter hoogte van Olst. Herstelwerkzaamheden aan het spoor zullen naar verwachting tot 11 uur dinsdagavond gaan duren, zo meldde de NS.

In de trein zaten honderden reizigers toen de machinist rook aan de achterkant van het voertuig zag. Hij stopte meteen. Alle reizigers konden de trein op tijd verlaten. Er is niemand gewond geraakt, aldus de NS. De reizigers zijn met bussen naar hun plaats van bestemming gebracht.

De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te blussen. De oorzaak van het vuur is nog niet bekend volgens een woordvoerder. Er was sprake van enorme rookontwikkeling, die tot ver in de omtrek is te zien. De brandweer had het vuur rond 10 uur geblust, aldus de politie.

Gisteren kwam er ook rook uit een trenstel op station Delft. Daardoor lag het treinverkeer tijdens de avondspits ongeveer een uur stil tussen Schiedam en Den Haag Hollands Spoor. Wat daar precies aan de hand was, is niet bekend gemaakt.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto via Wikipedia.