fbpx

Twee weken geen treinen Groningen – Hoogeveen

Vanaf paaszondag 16 april rijden er voor de periode van twee weken geen treinen meer tussen Groningen en Assen. In die periode zet NS bussen in. Vanaf maandag 1 mei kunnen reizigers weer met de trein.

ProRail werkt in die twee weken onder andere aan het spoor bij Assen. Het station krijgt een keermogelijkheid, zodat later dit jaar de extra spitstreinen tussen Assen en Groningen kunnen gaan rijden.

Door de werkzaamheden zijn naar schatting 25.000 reizigers per dag aangewezen op trein vervangende bussen. Om dat in goede banen te leiden heeft NS een groot aantal bussen besteld. Tussen Groningen en Hoogeveen zullen er snelbussen rijden. Hoogeveen heeft gedurende de twee weken weer even de status van intercity station: hier zullen de treinen richting de Randstad beginnen. De extra reistijd tussen Groningen en Zwolle bedraagt ongeveer een half uur.

NS zet verder ook snelbussen in tussen Groningen en Assen en tussen Assen en Hoogeveen. Verder rijden er stopbussen tussen Groningen en Hoogeveen, die stoppen echter niet in Groningen Europapark. Tussen Groningen Europapark en Groningen kunnen treinreizigers gebruik maken van de Arriva trein of van Qbuzz OV-lijn 5.

1 gedachte aan “Twee weken geen treinen Groningen – Hoogeveen”

  1. Rian van der Borgt schreef:

    NS heeft overigens verzuimd om voor de vervangende bussen traiefinfo mee te geven in de MERITS-data, waardoor er momenteel t/m 30 april geen internationale kaartjes tussen Nederland en Duitsland geboekt kunnen worden voor een reis waarbij een van die bussen wordt gebruikt. Niet bij NS, DB of NMBS. Alleen de NS-automaat kan kaartjes leveren, maar natuurlijk geen Sparpreis.

Reacties zijn gesloten.