fbpx

Tweede druk minispoorboekje op meer plaatsen verkrijgbaar

Van het minispoorboekje van Treinreiziger.nl en Rover is vandaag de tweede druk verschenen. De verkrijgbaarheid van het spoorboekje is vanaf heden ook uitgebreid: het boekje is te koop bij alle winkels van de AKO en de stationswinkels van de Bruna. Daarnaast is het spoorboekje te bestellen via de webshop AKO.nl.

Op initiatief van Treinreiziger.nl werd in samenwerking met Reizigersvereniging Rover op 5 december het gedrukte spoorboekje opnieuw leven ingeblazen. Het minispoorboekje is een afgeslankte versie van het in 2010 door NS afgeschafte spoorboekje en bevat alleen de intercitytijden en handige informatie voor de treinreiziger.

Begin deze maand werd bij wijze van proef een voorzichtige start gemaakt met de verkoop van het minispoorboekje via de stationswinkels van de AKO. Het spoorboekje bleek een onverwacht groot succes waardoor inmiddels een herdruk is verschenen en het aantal verkooppunten is uitgebreid. Daardoor is het spoorboekje nu ook in het noorden van Nederland op de grote stations verkrijgbaar. De totale oplage komt met de 2e druk nu uit op 15.000 stuks.

Treinreiziger.nl en Rover zien in de populariteit van het minispoorboekje hun vermoeden bevestigd dat er nog veel behoefte bestaat aan reisinformatie op papier. De organisaties willen ook volgend jaar het gedrukte spoorboekje uitgeven.

  • Let op: het minispoorboekje is dus niet bij iedere Bruna verkrijgbaar, alleen bij de Bruna-boekwinkels op stations!

Foto´s: (c) Le Concepteur (vormgever van het minispoorboekje)