fbpx

U-Bahn Berlijn: Dagkaart € 7

01 jan 2017 12:02

De U-Bahn in Berlijn is te vergelijken met de metro in andere grote Europese steden en is het meest gebruikte vervoersmiddel door de inwoners van de stad zelf. Dagelijks reizen vele duizenden mensen met dit vervoersmiddel van de buitenwijken van Berlijn, door het centrum, naar hun plek van bestemming!

In de zomer is de U-Bahn van Berlijn onder toeristen eveneens erg populair, doordat de metro slechts korte stukken aflegt en u zo makkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid in de stad kunt reizen. Op dit moment kent het netwerk van de U-Bahn in Berlijn tien verschillende lijnen, die totaal een afstand van zo’n 150 kilometer rond en in de stad overbruggen.

Werking U-Bahn Berlijn

De werking van de U-Bahn in Berlijn lijkt sterk op die van de S-Bahn. Waar veel van de stations van de S-Bahn echter bovengronds liggen, is de U-Bahn met name ondergronds actief. Op veel stations kunt u een overzicht halen van het netwerk van de U-Bahn, waarop alle lijnen en stations duidelijk staan aangegeven. Het ondergrondse netwerk kent een aantal fraaie stations, die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Het U-Bahnhof Alexanderplatz is bijvoorbeeld het oudste station in het netwerk en tevens een van de grootste in Berlijn, een ander voorbeeld is het Heidelberger Platz wat eveneens een oud station is, met een klassieke vormgeving zoals u die van een oud station verwacht!

Opmerkelijk aan de U-Bahn in Berlijn is de frequentie waarmee de metro’s rijden. Zeker in de spits op doordeweekse dagen rijden de metro’s om de vier á vijf minuten! Buiten de spits om vertrekt er gemiddeld elke vijf of tien minuten een metro, afhankelijk van het lijnnummer.

Bron: hanohiki / Shutterstock.com

Tickets voor U-Bahn Berlijn

Het openbaar vervoer in Berlijn wordt gekenmerkt door de diversiteit aan tickets. Wanneer u slechts een enkele reis wilt afleggen met de U-Bahn in Berlijn, volstaat een Einzelfahrausweis in veel gevallen. Hiermee kunt u gedurende twee uur reizen met de U-Bahn. Toeristen wordt echter aangeraden om een dag- of meerdaagse kaart aan te schaffen, zodat u onbeperkt door de stad kunt reizen met de U-Bahn en andere vervoersmiddelen! De tickets van de S-Bahn zijn vaak ook in de U-Bahn geldig, en omgekeerd. Een dagkaart voor heel Berlijn kost slechts 7 euro (zones A en B). Zie ook het artikel over de S-Bahn over de diverse tarieven voor het ov in Berlijn.

Bekijk het hele netwerk van de U-Bahn en S-Bahn in Berlijn

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abdulilah Jilo
5 jaren geleden

beste
ik will graag gaan naar berlijn

JP Bakkeren
3 jaren geleden

Zijn er ook reis kaarten voor 3 3n 5 dagen