fbpx

Uitval en vertraging bij Eurostar door winterweer

01 dec 2010 10:23

Vanwege slechte weersomstandigheden in Noord-Frankrijk en in Groot-Britanië moeten Euro star reizigers rekening houden met vertraging en uitval. De vertraging kan oplopen van 30 tot 60 minuten, zo meldt Eurostar.

Tussen Brussel en Londen worden twee Eurostars opgeheven, onder andere de Eurostar van 17:27u uit Londen naar Brussel. Deze trein geeft normaal aansluiting op de laatste Benelux naar Nederland. Nu kunnen reizigers weliswaar omgeboekt worden op de Eurostar van een uur later, maar kunnen zij niet meer met de Benelux naar Nederland. Een aantal bestemmingen in Limburg en Eindhoven zijn nog wel bereikbaar (via Luik en Maastricht).
Tussen Parijs en Londen zijn vier Eurostars opgeheven. 

Reizigers die door het slechte weer te laat aankomen op de Eurostar terminal, kunnen hun tickets omruilen en hun reis uitstellen. Eurostartickets kunnen worden omgeruild binnen 60 dagen voor een nieuwe reis binnen 90 dagen.

Overigens ondervind ook het vrachtverkeer door de kanaaltunnel hinder. Gisteren werd het vrachtverkeer door de kanaaltunnel stilgelegd, zo meldt Nieuwsblad Transport. Het is niet duidelijk wanneer het verkeer weer hervat kan worden.

Vorig jaar zorgde winterweer rond kerst voor veel problemen voor de Eurostar. Toen moest de trein dagenlang volledig geschrapt worden. De problemen van nu zijn veel kleiner. Het meeste Eurostar-verkeer rijdt gewoon, zij het met vertraging.