fbpx

Vanaf juli waarschijnlijk ov-chipkaart naar Emmerich

04 jun 2022 12:00

Reizigers kunnen naar verwachting vanaf eind juni of begin juli ook per ov-chipkaart naar Emmerich gaan reizen. Eigenlijk was het de bedoeling dat al in 2021 de ov-chipkaart werd geïntroduceerd in de Duitse grensplaats. Dat werd later uitgesteld naar maart 2022.

Tegenover Treinenweb.nl meldt de provincie Gelderland nu dat de planning uitgaat van eind juni of begin juli. Maar die planning kan nog wijzigen. Daarom durft een woordvoerder van de provincie geen exacte nieuwe datum te noemen. De vertraging wordt veroorzaakt door apparatuur die er nog niet is.

Lange tijd waren Leer en Weener, bij de grens bij Groningen, de enige Duitse stations met een ov-chipkaartpaaltje. Toen Arriva de trein Maastricht – Aken introduceerde, kwamen er meerdere stations bij zoals Aken, Aken West en Herzogenrath. Sinds 1 augustus vorig jaar kan er ook tussen Enschede en Gronau met de ov-chipkaart gereisd worden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

Als er één schaap over de dam is volgen er meer, nu ook nog tussen Roosendaal en België en als alles goed verloopt eind 2023 tussen Maastricht en Luik, wie volgt hierna nog, Venlo naar Duitsland ?…

Brabo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Eerst zien dan geloven.

Eric
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Luik?

Dat kun je vergeten.

Heel misschien Visé, maar ik zou mijn adem maar niet inhouden…

Wakwkw
2 jaren geleden
Antwoord aan  Eric

Sajisjsjaia

Miss Bitch
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Hahahah er komt geen ov chippaaltje in emmerich. In geen 10 jaar elke x schrijft de krant maar dat hij er volgende maand staat ook dat schrijven ze 3 jaar.
Stop aub met leugens te verspreiden

Ariën
2 jaren geleden
Antwoord aan  Miss Bitch

Er is geen enkel sprake van leugens die verspreid worden. Sterker zelfs, er zijn al voorbereidingen gezien met paaltjes waar het validatie-apparaat nog op ontbreekt.

Het mag lang geduurd hebben, maar er zit nu vaart in.

Evert
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ariën

Leugens zullen het niet zijn, maar als je toch keer op keer toegezegde beloftes niet waar kunt maken, dan moet je toch niet telkens weer opnieuw een nieuwe verwachte datum noemen. Het is wel nagenoeg zeker dat ook dit niet gehaald wordt. Ik heb gezien dat er in Emmerich een paar stoeptegels zijn weggehaald, maar er gebeurd verder niks. Het zou me niet verbazen als het er over een half jaar nog net zo bij staat.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  Miss Bitch

Mejuffrouw Bitch, of hoe u in werkelijkheid ook mag heten, niet zo snel met de term leugens smijten, want wat doet u zelf en dan ook nog onder een valse naam?
Het is een officiële mededeling van de provincie Gelderland. De bron staat keurig vermeld.

iamthedutchdude
2 jaren geleden
Antwoord aan  Miss Bitch

Toch jammer voor u dat er inmiddels wel degelijk paaltjes zijn aangetroffen op Emmerich-Elten, Emmerich en Praest. Nu nog wachten tot de ov-chipkaart ook formeel geldig wordt…

Erno-Berk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Bad Bentheim heeft ook nog geen Blauwnet-paaltjes. Geen idee wanneer er Blauwnet-paaltjes in Bad Bentheim worden geplaatst.

Joost
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Omdat Blauwnet niet in Bad Bentheim komt….

iamthedutchdude
2 jaren geleden
Antwoord aan  Joost

Blauwnet komt ook niet in Gronau, terwijl daar toch echt een Blauwnet-paaltje staat…

M
2 jaren geleden

Eerst er maar voor zorgen dat de treinen blijven rijden……
Want ze hebben dit weekend weer treinen geschrapt wegens zogenaamd *personeelstekort*

Stokbosveen
2 jaren geleden
Antwoord aan  M

Hoezo zogenaamd personeelstekort??? Onder welke steen heb jij de afgelopen maanden geleefd??

Bij de spoorwegen staan ongeveer elfhonderd vacatures open. Het spoorwegbedrijf komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT’ers, monteurs, veiligheidsmedewerkers, servicemedewerkers en winkelpersoneel op de stations.

treingraag
2 jaren geleden
Antwoord aan  Stokbosveen

Service funktie wordt bijna opgeheven. En nog altijd worden mensen niet uitgenodigd voor een eerste gesprek na een enthousiaste sollicitatiebrief ving ik op in de trein. Aan de andere kant snap ik de aarzeling wel van NS bij nieuwe krachten want velen zitten nogal gauw in de lappenmand met zere knietjes bijv.

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  treingraag

Goed om te lezen dat NS blijkbaar nog een bepaalde standaard heeft en kandidaten op merites beoordeelt en dat niet iedereen op basis van ‘enthousiaste sollicitatiebrieven’ wordt uitgenodigd op gesprek.

Ik zal eens wat verklappen: als uit je sollicitatiebrief blijkt dat je een spoorautist of treinspotter bent, dan kun je het (terecht) verder wel schudden.

Overigens merk ik in mijn eigen omgeving een trend op onder kansrijke afgestudeerden. Zij solliciteren juist bij NS (en bijvoorbeeld Schiphol), omdat ze daar 100% zekerheid hebben om op gesprek te mogen komen, terwijl ze daar helemaal niet willen werken. Ze gebruiken die sollicitatieprocedures uitsluitend om eens aan den lijve te ondervinden hoe een assessment daadwerkelijk verloopt.

Erik van der Zee
2 jaren geleden
Antwoord aan  Stokbosveen

We kunnen beter zeggen onder welke steen heb jij gelegen dan want het klopt wel ze zeiden steeds omdat ze persooneel tekort hadden rijden er weinig treinen

dries molenaar
2 jaren geleden

Geldt dit nu ook voor Kruidvat-dagkaarten?

Jojo
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Het is geen 2019 meer he? Of begin 2020? Want sinds toen heb ik ze niet meer gezien

Janneke 1
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jojo

Het was natuurlijk een grapje van Dries. Of een uitlokkertje.

arno
2 jaren geleden
Antwoord aan  Janneke 1

ik denk beide 🙂

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Janneke 1

Ach, af en toe een kwinkslag voor de trouwe volgende lezers.
Niettemin zal NS klantenservice de vraag wel gaan krijgen.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Gaat dan het complete Kruidvat-publiek naar Emmerik?

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  bert sitters

tja, wat moet je daar met zovelen?
Als je nu naar Kleef of Osnabrück kon…

Wouter
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Wie weet. Misschien kan het ooit met een kleine toeslag zoals ze dat ook doen met de upgrade van 2e klas naar 1e klas.

Reiziger 2.0
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Gisteren ben ik nog bij zowel Kruidvat, Hema als ook Albert Heijn geweest met de vraag of er nog treinkaartjes acties komen.

Alle 3 ketens gaven aan dat NS de samenwerking heeft gestopt met hen. Er komen dus nooit meer acties via dergelijke winkelketens, omdat zowel NS als bijvoorbeeld Albert Heijn / Kruidvat er geen extra winst in ziet en ziet komen. Vooral Kruidvat blijkt blij te zijn dat deze acties zijn afgelopen, want volgens hen nam de agressie alleen maar toe, wanneer een filiaal te weinig e-tickets had.

Annemiek
2 jaren geleden
Antwoord aan  Reiziger 2.0

Als ze op de hoofdkantoren van dergelijke ketens enig strategisch benul zouden hebben (en dat hebben ze), zouden ze hun positie ten opzichte van dergelijke producten nooit delen op filiaalniveau. Op filiaalniveau valt er helemaal niets te zeggen over hetgeen er door het hoofdkantoor aan landelijke acties er zullen worden ingezet.

Bovendien: alleen al de illusie dat er misschien een treinkaartjesactie in de Kruidvatfolder zou kunnen staan, is goud waard.

Ik denk dat jouw rondje langs de winkels niets zegt over wat er werkelijk speelt. Al denk ik zelf dat het initiatief, voor het feit dat er nauwelijks acties zijn, bij NS ligt. De mogelijkheid om kaarten te verkopen onder de kostprijs, is er gewoon niet zolang er staatssteun gegeven wordt.

Wim Lubbers
2 jaren geleden

Als ik een weekendvrijabonnement heb, moet ik dan in Zevenaar even het perron op vliegen om in te checken (en op de terugweg uitchecken)?
Naar Aken is makkelijk, omdat mijn abonnement ook tot daar geldig is. (Dankjewel Arriva!)

Wouter G.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wim Lubbers

In zo’n geval kan je ook bij NS International een ticket kopen met 100% korting in Nederland. Dan hoef je niet in- en uit te checken.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Met de OV paaltjes op Emmerich straks, wordt het ook tijd voor een betere toegang voor ouderen en minder validen. Er zijn geen liften aanwezig en het station is erg gedateerd. Het station verdient ook een pluim, maar, zolang er nog overwoekerende sporen, afbladdige perronkappen zijn en geen liften of mooie wachtruimten is het thans nog steeds behelpen. Station Emmerich Elten is thans open, al is dit maar een voorlopig station. In de toekomst komt hier een definitief station, al weet ik niet wanneer ongeveer. Het derde spoor project Zevenaar-Oberhausen is wel van start gegaan, maar weet niet hoe lang dit nog duren gaat. Een pluspunt is dat je hier elk uur met de RE 19 van Arnhem Centraal en tussen deze grensstad kan reizen, jaren was dit onmogelijk, want de ICE treinen stoppen hier niet! Als Zevenaar ook een Duitse automaat krijgt is dat straks samen met de onze een hele stap voorwaarts. Of misschien automaten in die VIAS-treinstellen plaatsen, voor het geval dat een automaat ontbreekt op de stopplaatsen onderweg of bij defecten hier van!

huub
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Op station Zevenaar staat inderdaad een Duitse kaartautomaat. In de Duitse treinen zit meestal ook een kaartautomaat. Als er een automaat stuk is, op station of in de trein, doen de conducteurs daar nooit moeilijk over en kan je zonder boete een kaartje kopen.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Natuurlijk stoppen er geen ICE-treinen in Emmerik.

Maarten
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

@Arjan Krabbenbos het station is idd zeer gedateerd echter sinds een half jaar of zo is het station wel toegankelijk voor minder validen, een tijdje geleden zijn er (eindelijk n LANGE tijd) liften geplaatst. Op spoor 3 en 4 is de overkapping weggehaald en zijn normale wachthokjes geplaatst wat al beter uitziet en zowaar de kabels en sokkels om de OV chiplezers te plaatsen zijn gelegd dus het zou dit keer wel eens kunnen gebeuren dat we met OV chip kunnen reizen vanaf hier.

vissers
2 jaren geleden

Zowel in Arnhem (zelfs 2-aan beide uitgangen) en in Zevenaar staat dus al sinds die lijn ging rijden kaartautomaten, NIET van DB dus kunnen niet naar elke Bhf uitgeven, enkel voor VRR en NRW-Nahverkehr. Dat was nog een heel gedoe toen ABL er daar mee ophield.
Naar/in BE zal er nooit van zń leven chippalen komen voor NL kaarten-dan heb je dus totaal geen verstand van hoe de belse staat werkt.

Tom
2 jaren geleden
Antwoord aan  vissers

Er staan nieuwe automaten en die kunnen wel kaartjes naar Nederland uitgeven (via het DB-aanbod).

Evert
2 jaren geleden

Het wordt steeds moeilijker om dit nog te geloven. Het is al zo vaak uitgesteld en dat zal nu ongetwijfeld ook weer het geval zijn. Waarom wordt de reiziger toch steeds maar weer opnieuw een worst voorgehouden?

Eddy Beem
2 jaren geleden

Tja, ik zeg ook… Eerst zien en dan geloven!

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

@ Stokbosveenschreef:4 juni 2022 om 15:37
Hoezo zogenaamd personeelstekort?

In de intercity van Heerlen naar Sittard op zaterdag 14 mei j.l. las ik op een VIRM scherm de tekst : LOGISTIEKE BEPERKINGEN.
Navraag bij het rijdend personeel, lees machinist en conducteur wordt hiermee bedoeld : personele als materiële beperkingen, dus óók het gebrek of niet voldoende beschikbaar hebben van personeel en ook trein om de intercity rechtstreeks naar Amsterdam te laten rijden en overstappen met deze pendeltrein noodzakelijk was.
Bij andere NS treinen kwam ik deze opmerking nog vaker tegen dat nu het “mode woord” is bij NS als men geen mannetje of vrouwtje heeft om een trein volgens dienstregeling te laten rijden, dus toch personeelstekort…

Dries Molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Het materieel is niet inzetbaar. En dus beperkt.

Nieuwwester
2 jaren geleden

Ook ak hebben we sinds 1985 het Verdrag van Schengen, bij de nationale spoorwegbedrijven gelden wat de tariefstructuur betreft nog altijd ‘harde’ grenzen…

Karel Geerts
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nieuwwester

Het verdrag van Schengen betekent niet dat u op een binnenlands abonnement gratis of met korting in het buitenland mag reizen.

Nieuwwester
2 jaren geleden
Antwoord aan  Karel Geerts

Opvallend is dat tariefsystemen vvoor treinen in grensregio’s nauwelijks naar elkaar ‘toegroeien’. Met name de centrale overheden in Nederland en Belgie laten hier steken vallen; het Euregio-ticket in Zuid-Limburg is een voorbeeld hoe het wel kan: NS heeft echter naderhand zich hieruit teruggetrokken; Arriva doet wel volop mee.
Europese integratie lijkt een vies woord voor de nationale spoorwegbedrijven. In feite brengt die starre houding het openbaar vervoer in een achterstandssituatie t.o.v. de auto.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nieuwwester

tja, ook het materieel is nog steeds onderworpen aan grensbeleid.

Anton
2 jaren geleden

Ach ik vind die OV chipkaart een grote ramp, geef mij die Duitse OV kaartjes maar dat werkt 10 keer beter!

Nobiel
2 jaren geleden

Ik ben sudent

Eef
2 jaren geleden

De Provincie Gelderland maakt zich door steeds weer aankondigingen te doen die ze niet nakomt langzamerhand volkomen belachelijk.

Frans EEKHOUT
2 jaren geleden

@Anton, elk voordeel, hebt z’n nadeel en omgekeerd zei ‘s lands bekendste voetballer ooit en dat is met veel dingen zo en ik reis mét bus en treinkorting mét mijn OV chipkaart naar Aken, omdat zowel NS als Arriva die mogelijkheid beide bieden als je een kortingsabonnement heb, zelfs naar het buitenland want Aken ligt nu eenmaal in Duitsland. En straks naar Emmerich of eventueel de sneltrein Eindhoven via Venlo naar Duitsland…?

Stefan
2 jaren geleden

Dit is overigens alleen handig als het Stationnement in Emmerich enkele minuten wordt zodat je kan in- of uitchecken in Emmerich binnen het stationnement. Zit niet bepaald te wachten op een uur vertraging op een station met bijna geen personenverkeer.

Evert
2 jaren geleden
Antwoord aan  Stefan

Volgens dienstregeling heb je in Emmerich 3 minuten tijd om in of uit te checken, trein komt .06 aan uit de richting Zevenaar en vertrek .09 verder Duitsland in. En vanuit Duitsland is het .43 en vertrek naar Zevenaar om .46. Maar de trein heeft vaak vertraging, dus in de praktijk zal het moeilijk worden om dat te halen. Of de poortjes moeten pal op het juiste spoor komen te staan waar de terin aankomt en vertrekt, maar dat zal wel niet. Ik zag nl. in Emmerich dat er een paar stoeptegels zijn weggehaald bij de ingang, dus ze zullen ooit daar wel komen. Ooit zeg ik, want alleen de stoeptegels zijn weg en een hekje er om heen en dat zal zo nog wel een aantal maandjes blijven.

Ed
2 jaren geleden

De ov-chipkaart-paaltjes staan inmiddels in Emmerich, Praest en Elten!!!

Het wordt nog wel spannend of (alle!) reizigers inderdaad tijd genoeg hebben om uit te checken bij de ov-chip-paal en weer in de trein te gaan zitten om verder te gaan (met bijv. het 9 euro tarief) in dezelfde trein???

David Nijenhuis
2 jaren geleden

Helaas is de info op internet gebrekkig als je vertraging hebt. Hoe moet je claimen, (NS of ARRIVa)? Geldt binnenlandse of ineens internationale vertragingsvergoedingen (taject is internationaal, tariefmatig gezien maak je een binnenkandse reis?). Hoe zit het als je in Arnhem overstapt op een andere ARRIVA of BS trein en wat nu als je NS Flex hebt. Zo vallen er wel 10 verschillende situaties te bedenken, als een VIAS-trein uitvalt en je daardoor 60 minuten vertraging oploopt. Kan Treinreiziger niet ism ROVER een schema’tje maken en publiceren?

Elisa
1 jaar geleden

Vraagje: ik heb een €9 ticket gekocht voor een maand reizen in Duitsland en ik vertrek binnenkort richting Düsseldorf, vanuit Amsterdam. Moet ik dan met mijn voordeeluren OV Chipkaart (met 40% korting tijdens daluren) bij NS uitchecken in Zevenaar of kan dit in Emmerich of Emmerich-Elten ook? Alvast bedankt!