fbpx

Veel storingen hinderen het treinverkeer

16 jan 2013 19:12

Terwijl in de ochtend het treinverkeer rond Brabant ernstig ontregeld raakte, moeten woensdagavond vooral reizigers in Oost-Nederland met vertraging rekening houden. Over de gehele dag gezien zijn er meer dan vijftien storingen geweest aan de infrastructuur.

Woensdagavond rond 19:00 uur ligt het treinverkeer op de as Amersfoort – Almelo vrijwel volledig stil door diverse wiiselstoringen. Alleen tussen Apeldoorn en Deventer en tussen Rijssen en Almelo pendelen stoptreinen. Ook op de as Zwolle – Deventer – Zutphen ligt het treinverkeer stil.

Behalve de internationale Fyra Amsterdam – Brussel had vandaag ook de binnenlandse Fyra Amsterdam – Breda veel problemen. Dat komt door een langdurige wisselstoring op de hogesnelheidslijn en door een wisselstoring bij Breda in de morgen. Ook gisteren werd het treinverkeer rond Breda geplaagd door twee wisselstoringen.

Ook reizigers op het traject Tilburg – Boxtel hadden pech. In de morgen was er enkele uren geen treinverkeer mogelijk door een wisselstoring, in de avond lag het treinverkeer door een defecte bovenleiding opnieuw plat.

Naast de vele sein- en wisselstoringen zorgde een rookmelding tussen Rotterdam en Dordrecht in de morgen ook voor enige vertraging. Hier kon het treinverkeer echter snel hervat worden. Ook de politie zorgde woensdag voor extra vertraging: tussen Geldermalsen en Tiel legde de politie het treinverkeer ongeveer een uur stil.