fbpx

Veolia-directeur krijgt mogelijk toch geld van NS

15 dec 2015 14:51

De Nederlandse Spoorwegen gaan mogelijk toch een afkoopsom betalen aan oud-directeur René de Beer van Veolia. Dat meldt Dagblad de Limburger. Het spoorbedrijf vroeg maandag in een rechtszaak over het ontslag van De Beer om twee weken bedenktijd om die optie te bekijken.

De Beer was concessiedirecteur bij Veolia Limburg en had een concurrentiebeding. NS wist De Beer echter toch zover te krijgen om over te stappen naar het spoorbedrijf. Via een schijnconstructie werd hij ingehuurd, daarna zou hij een belangrijke functie bij NS krijgen. Zover kwam het echter niet, omdat duidelijk werd dat NS gefraudeerd had bij de concessie en De Beer daarin een rol had gespeeld.

NS-topman Timo Huges wist aanvankelijk de schuld neer te leggen bij anderen, maar later bleek dat Huges zelf ook op de hoogte was van de fraude. Huges kreeg een schadevergoeding van NS en ook andere betrokkenen kregen gewoon hun salaris. De Beer kreeg geen schadevergoeding. Daar komt nu dus mogelijk toch verandering in.

De Beer liet eerder weten tegenover Dagblad De Limburger dat bij spijt heeft dat hij zich heeft laten verleiden door NS. "Ik heb een fout gemaakt, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een fout mens ben", verklaarde hij.