fbpx

Vernieuwd Rotterdam Centraal wordt op 13 maart geopend

09 jan 2014 20:54

De verbouwing van Rotterdam Centraal is zo goed als gereed. Na jaren van intensief bouwen opent één van de grootste stations van Nederland over twee maanden officieel haar deuren. De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje.

Diverse bijzondere bijdragen van ondermeer het ´Rotterdams Philharmonisch Orkest´, ´Conny Jansen danst´, ´Codarts´ en ´Mothership´ zullen het openingsprogramma creatief invullen. Stuk voor stuk Rotterdamse grootheden met wereldwijde bekendheid. In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen.

Afgelopen jaren zijn veel belangrijke nieuwe onderdelen van het station al opgeleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de ruime stationshal met groot LED-scherm, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.