fbpx

Versleten spoor Rotterdam – Gouda hersteld: treinverkeer hervat

Het treinverkeer Rotterdam – Gouda is dinsdag aan het einde van de ochtend hervat. Maandagavond was het treinverkeer stilgelegd toen tijdens een routinecontrole bleek dat een groot stuk spoorgedeelte tussen station Capelle Schollevaar en Nieuwerkerk aan de IJssel onder de veiligheidsnorm was gezakt.

ProRail heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de slijtage op het spoor. Dat heeft een woordvoerder van de spoorbeheerder dinsdag gezegd. Hij sprak van een ´uitzonderlijke situatie´. Een groot stuk van de rails tussen station Capelle Schollevaar en Nieuwerkerk aan de IJssel bleek bij de controle niet te voldoen aan de veiligheidsnorm. Zo waren de spoorstaven niet overal dik genoeg. Hoewel slijtage normaal is, ging het in dit geval om een veel groter deel.

ProRail controleert regelmatig op slijtage. "Ieder stuk spoor komt minimaal een keer per maand aan bod", aldus de woordvoerder. "Hoe het kan dat we dit niet eerder hebben gemerkt, moet nu worden onderzocht. Of het een bijzondere oorzaak heeft of dat we gewoon te laat waren, kan ik nu nog niet zeggen."

Vanwege herstelwerkzaamheden reden er tot dinsdagochtend geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Gouda. NS zette bussen in. Rond 11.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Novum/Treinreiziger.nl