fbpx

Vervoerders moeten reizigers compenseren bij staking

17 nov 2011 9:07

Opnieuw zullen vele reizigers de dupe worden van een werkonderbreking van het personeel van de OV-bedrijven in de drie grote steden. Zondag 20 november ligt het OV daar wegens de zoveelste staking stil. Abonnementhouders krijgen dan geen waar voor hun geld.

Immers, ook voor het gebruik van het Openbaar Vervoer op 20 november hebben zij betaald. Voor Beter OV en treinreiziger.nl zijn van mening, dat deze reizigers schadeloos dienen te worden gesteld.

De Haagse vervoerder HTM heeft al tot compensatie besloten, in de vorm van twee gratis dagkaarten per abonnementhouder. Voor Beter OV roept de Amsterdamse vervoerder GVB en de Rotterdamse vervoerder RET op, eveneens over te gaan tot compensatie. Daarbij is het van groot belang, dat de compensatie zeer duidelijk wordt bekendgemaakt (niet alleen op een website, maar ook op haltes en in de trams, bussen en metro’s) en dat het verkrijgen van de compensatie zo laagdrempelig mogelijk moet zijn (liefst door formulieren te laten uitdelen door bestuurders en conducteurs).

Volgens de Algemene Voorwaarden hebben reizigers recht op compensatie bij een staking langer dan 24 uur. Inmiddels zijn er al zoweel acties geweest in dit conflict, dat de totale acties een lengte hebben van meerdere dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *