fbpx
reisverzekering

Vier veelgestelde vragen over een reisverzekering beantwoord!

02 sep 2023 17:17

Bij het afsluiten van een verzekering reis komen er geheid allerlei vragen naar boven. Waar ben ik voor verzekerd? Wat nou als ik langer dan een jaar op reis ga? Kan ik de reis zomaar annuleren? Terechte vragen die je graag beantwoord hebt voordat je een reisverzekering afsluit. Laten wij je daar nou goed bij kunnen helpen. In dit artikel beantwoorden we vier veelgestelde vragen over een reisverzekering. Lees snel verder en wees ervan verzekerd dat jij met een gerust hart vertrekt op je volgende reis!

Welke verzekering moet ik afsluiten?

Je kunt niet zomaar online op zoek gaan en de eerste de beste reisverzekering afsluiten. Wanneer je van plan bent een weekend weg te gaan, ga je voor een andere verzekering dan bij een lange wereldreis. Ga je binnen een jaar vaak op verschillende reizen? Dan is een doorlopende reisverzekering perfect voor jou. Iemand die wat minder reist, is goed af met een kortlopende reisverzekering. Daarnaast kun je je voor een lang avontuur van maximaal 24 maanden verzekeren met een globetrotter verzekering. Deze verzekert je bij een studie in het buitenland of een lange tijd backpacken!

Wat vergoed een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je er 100% van verzekerd dat je 24/7 contact kan opnemen met de hulpdiensten. Ook onverwachte kosten van een ongeval of ziekte worden gedekt, net als eventuele medische kosten die je zorgverzekering in het buitenland niet dekt. Het is goed om te weten dat een standaard reisverzekering je bagage ook beschermt. Tot een bepaald bedrag zijn elektronica en andere items verzekerd tegen diefstal en schade. Daarbij ligt het ook aan welk type verzekering je afsluit: basic, comfort, of premium.

Kan ik een reisverzekering aanpassen aan mijn behoeften?

Een reisverzekering vergoed dus allerlei onverwachte kosten. Toch ben je niet voor alles verzekerd. Ga je op wintersport of staat er een avontuurlijke reis op de planning? Grotere kans dat je betrokken bent bij een ongeval. Hiervoor zul je dus een andere of aanvullende verzekering moeten afsluiten. Daarnaast ben je met de standaard reisverzekeringen alleen binnen Europa verzekerd. Met een aanvullende werelddekking ben je ook hierbuiten goed verzekerd. Tot slot wordt het vaak geadviseerd om medische kosten, zoals tandartskosten, mee te dekken; je weet maar nooit!

Dekt het ook de annuleringskosten?

Er wordt vaak gedacht dat een annuleringsverzekering is inbegrepen bij een standaard reisverzekering. Echter, dekt deze dekt niet altijd de annuleringskosten. Ook dit ligt aan het type verzekering dat je afsluit; bij een premium verzekering zit dit vaak wel. Bij het boeken van een reis dien je dit bij een verzekeraar of het reisbureau af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten wanneer je een reis moet annuleren. Een onverwacht ongeval, overlijden van een familielid en zelfs een beëindiging van een relatie zijn hierbij inbegrepen. Slecht weer of een natuurramp op de vakantiebestemming zijn dan weer geen geldige redenen. Je verwacht vaak dat een vakantie gewoon doorgaat, maar dit is een belangrijke verzekering om te overwegen.

Zo zijn vier veelgestelde vragen over het afsluiten van een reisverzekering beantwoord. Bij het afsluiten hiervan let je op de duur en frequentie van een reis: ga je kort weg? Of juist lang en wat vaker in het jaar? Dit kan het verschil betekenen tussen een kortlopende, globetrotter, of doorlopende reisverzekering. Deze verzekeren je tegen onverwachte kosten zoals een ongeval of diefstal. Voor een meer avontuurlijke reis, zoals een wintersport of survival verzekering. Let er daarbij ook op of de reis binnen Europa blijft of juist daarbuiten. Overweeg tot slot of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten; deze is vaak niet standaard inbegrepen. Verzeker je goed en geniet zonder zorgen van die mooie reis!