fbpx

Dit zijn de voordelen van het reizen per trein

07 feb 2023 13:58

Reizen per trein heeft vele voordelen ten opzichte van andere vormen van vervoer, zoals de auto of fiets. Omdat steeds meer bedrijven vanuit maatschappelijk verantwoord oogpunt kiezen voor duurzaam, zien we steeds vaker dat de medewerkers de mogelijkheid krijgen om kosteloos met het OV van en naar het werk te rijden. Toch zijn er daarnaast nog allerlei andere voordelen, die het reizen per trein met zich meebrengt. Om je een idee te geven welke voordelen dit allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd dat je na het lezen van deze voordelen, ook zeker eens overweegt om deze mogelijkheid ook eens serieus te onderzoeken.

Duurzaam

Een van de grootste voordelen van reizen per trein is de duurzaamheid. Treinen stoten veel minder CO2 uit dan auto’s of vliegtuigen, waardoor het reizen per trein veel milieuvriendelijker is. Bovendien zijn veel treinen in Europa tegenwoordig voorzien van groene energie, zoals wind- of zonne-energie. Hierdoor wordt de uitstoot van broeikasgassen nog verder verminderd. Uiteraard is het goed te weten dat dit niet in alle gevallen geldt, maar ook de ‘normale’ trein, zoals we deze veelal kennen, stoot in verhouding veel minder uit, dan wanneer hetzelfde aantal passagiers, met de auto zal reizen.

Comfort

Naast dat het reizen per trein duurzaam is, is het ook comfortabel. Je kunt je namelijk wel voorstellen, hoe fijn het is dat wanneer je ruim een uur naar je werk moet reizen, je je geen zorgen hoeft te maken over het hoeven opletten wat er om je heen gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk rustig genieten van een serie of film, even de krant lezen of je verdiepen in de betsquare casino review website waar je alles leest over bekende spellen zoals poker, roulette of de klassieke fruitautomaten.

Kosten

Het reizen per trein is in verhouding vaak een stuk voordeliger, dan wanneer je met de auto gaat. Vooral wanneer het om woon- werkverkeer gaat. De meeste werkgevers vergoeden het reizen met de trein vaak volledig, terwijl de kilometervergoeding inmiddels op slechts 21 cent per kilometer ligt. Reis je buiten je werk om ook veel met de trein, dan kan het zelfs ook verstandig zijn om de auto helemaal aan de kant te doen. Zo bespaar je niet alleen op de kosten voor brandstof, maar ook op de wegenbelasting en verzekering die je verplicht bent te betalen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen je auto te schorsen, maar dan dient deze wel op eigen terrein te staan.

Relaxt

Hoe fijn is het, je vertrekt ‘s ochtends met de fiets of bus naar het station en daar stap je in de trein. Vervolgens kun je gedurende de hele rit doen waar je zelf zin in hebt en kun je bijvoorbeeld even rustig de krant lezen, alvast wat mailtjes wegwerken of een spelletje online keno spelen op je telefoon. Zo hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je op tijd op het station bent en kun je vervolgens zorgeloos instappen en vervolgens op de plek van bestemming weer uit stappen.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.