fbpx

Weekendretour: Voordelig weekendje naar België

Met het weekendretour reis je voordelig vanuit Nederland naar België. Soms is het voordeliger om met een binnenlands NS-treinkaartje naar Roosendaal te reizen. Voor het deel Roosendaal – België koop je een goedkoop treinkaartje via de NMBS via onze partnermodule.

Je kunt ook bij NS International een weekendretour kopen, zonder je reis op te splitsen, maar dan ben je soms duurder uit. Als je bijvoorbeeld een NS-abonnement hebt, is het vaak voordeliger om met je NS-abonnement naar Roosendaal te reizen. Helaas moet je dan wel in- en uitchecken, omdat je reist met een binnenlands vervoersbewijs. De Belgische spoorwegen verkopen vanaf Roosendaal (en Maastricht) kaartjes naar België zonder grenstoeslag. Dat komt doordat deze stations ook bediend worden door Belgische binnenlandse stoptreinen. Als je een NMBS-kaartje koopt, mag je echter ook gewoon de intercity nemen (Benelux). 

Als je geen NS-abonnement hebt, kun je meestal direct bij NS International goedkoop een kaartje kopen. Het weekendretour is in Nederland en België 40% goedkoper dan het reguliere kaartje. In de 1e klas zelfs 50% goedkoper. Daarmee is het weekendretour Benelux nog iets goedkoper dan het Superdagretour.

Je mag met een weekendretour niet reizen met Thalys, maar wel met alle andere treinen op de route Er is geen treinbinding, dus je kunt rustig een trein eerder of later nemen. De heenreis moet plaatsvinden op vrijdag óf zaterdag óf zondag. De terugreis op zaterdag óf zondag. Tijdens feestdagen wordt het weekend soms verlengd. 

Zo kan je met het weekendretour ook al reizen op donderdag 25 december 2014 (kerst) en op donderdag 1 januari 2015. Dit treinkaartje is dus ideaal als je goedkoop een weekend naar België wilt. Voor kinderen koop je een railrunner van 2,50 euro.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mw Helga Kunze
6 jaren geleden

Wat is de prijs van het weekendretour den haag HS-Brussel centraal? Kan dat in de overvloed aan info niet vinden en is dat nog steeds goedkoper dan het traject heen en terug met NS kortingkaart(Ben 65+)