fbpx

Wilde staking bij Connexxion in Hoogeveen en Meppel

07 okt 2009 14:54

In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam reden de bussen en trams vandaag normaal. De rechter had een stokje gestoken voor de AOW staking. In Meppel, Hoogeveen en Emmen hebben echter enige tijd geen bussen gereden. Het ging om een wilde staking, die niets van doen had met de AOW staking, maar om een CAO conflict.

De chauffeurs van Connexxion in Hoogeveen en Meppel hebben vanochtend enige tijd hun werk neergelegd en zijn met hun bussen naar een protestbijeenkomst in Assen gereden. In Assen is het OV-bureau Groningen Drenthe gevestigd. Ook in Emmen hebben chauffeurs van Connexxion twee en een half uur het werk onderbroken. Overal rijden de bussen inmiddels weer.

De vijftig buschauffeurs hebben het werk neergelegd  omdat zij ongerust zijn over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Zuidwest-Drenthe. Een groep van 25 chauffeurs dreigt als nieuwe werkgever Connexxion Taxi Services te krijgen, waar een taxi CAO geldt. De taxi CAO wordt door de chauffeurs als minder gunstig ervaren. Ze dreigen er in loon op achteruit te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *